Έναρξη υποβολής φορολογικών δηλώσεων για το 2021 – Ποιους αφορά

Αφορά μισθωτούς, συνταξιούχους και αυτοεργοδοτούμενους με εισοδήματα πέραν των 19.500 ευρώ

Την έναρξη υποβολής Δήλωσης Εισοδήματος Ατόμου (ΤΦ1) για το φορολογικό έτος 2021 μέσω του συστήματος TaxisNet ανακοίνωσε το Τμήμα Φορολογίας, σημειώνοντας πως τελευταία ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής της Δήλωσης είναι η 31η Ιουλίου 2022.

Σε ανακοίνωση το Τμήμα Φορολογίας αναφέρει ότι με βάση Διάταγμα του Υπουργικού Συμβουλίου (ΚΔΠ 51/2022), υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Εισοδήματος Ατόμου για το φορολογικό έτος 2021 έχουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και αυτοεργοδοτούμενοι των οποίων το μικτό ολικό εισόδημα για το φορολογικό έτος 2021 υπερβαίνει το ποσό των 19.500 ευρώ.

Προσθέτει ότι η τελευταία ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής της Δήλωσης Εισοδήματος Ατόμου για το φορολογικό έτος 2021 και πληρωμής του οφειλόμενου φόρου χωρίς τόκους και επιβαρύνσεις είναι η 31η Ιουλίου 2022.

Το Τμήμα Φορολογίας αναφέρει ότι στην ιστοσελίδα του www.mof.gov.cy/tax έχει αναρτηθεί χρήσιμο ενημερωτικό υλικό για συμπλήρωση και υποβολή της Δήλωσης, κάτω από το εικονίδιο «Δήλωση Εισοδήματος Ατόμου 2021».

Μέχρι 31 Ιουλίου οι δηλώσεις από εταιρείες και αυτοεργοδοτούμενους

Εν τω μεταξύ, το Τμήμα Φορολογίας ανακοίνωσε νέα ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής Δήλωσης Εισοδήματος Εταιρείας / Αυτοεργοδοτούμενου με Λογαριασμούς για το φορολογικό έτος 2020.

Όπως αναφέρεται, «ως τελευταία ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής της Δήλωσης Εισοδήματος Εταιρείας (ΤΦ4) και της Δήλωσης Εισοδήματος Αυτοεργοδοτούμενου με Λογαριασμούς (ΤΦ1ΛΟΓ) για το φορολογικό έτος 2020 ορίζεται η 31η Ιουλίου 2022, χωρίς την επιβολή οποιασδήποτε επιβάρυνσης».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.