Τάσος Αναστάση

Σε κλουβί που ζούνε αδέσποτα σκυλιά θα βρεθεί για πέντε μέρες, ο Άγγλος μόνιμος κάτοικος Κύπρου, David Reid σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού και της πολιτείας γύρω από την κατάσταση που βρίσκονται πολλά καταφύγια ζώων στο νησί.

Ο κ. Reid, φιλόζωος μόνιμος κάτοικος Κύπρου που δραστηριοποιείται γύρω από τη διάσωση και την εκπαίδευση σκυλιών, θα περάσει πέντε μέρες και νύχτες σε ένα κλουβί του Aradippou Dog Shelter βιώνοντας τη ζωή που καθημερινά ζούνε χιλιάδες σκυλιά στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, lafi Animal Welfare Awards. και την εθελόντρια Άννα Σπανου, πρόκειται για την πρώτη φορά που μαι τέτοια δράση πραγματοποιείται στην Κύπρο αλλά και στην Ευρώπη και σκοπό έχει τη δημοσιότητα γύρω από την κατάσταση στα καταφύγια.
Την ίδια στιγμή, ο κ. Reid θα εκμεταλλευτεί αυτή την παραμονή στα κλουβιά για να δουλέψει με σκυλιά που έχουν υποστεί βια και κακοποίηση.

Η δράση έχει τίτλο ‘One Man’s Rescue’ και θα ξεκινήσει τη Δευτέρα το πρωί όπου ο κ. Reid θα μπει σε κλουβί

Η ιδέα ήρθε στον Reid πριν από τα Χριστούγεννα, και υλοποιείται τώρα μετά τη δημιουργία πάρκου για σκυλιά στο Δασάκι της Άχνας όπιυ και μένει, προκειμένου κατά τον ίδιο, να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των σκύλων στην περιοχή.

«Θα προσπαθήσω αυτές τις μέρες να νοίωσει ακριβώς τι σκέφτονται και αισθάνονται τα σκυλιά καθημερινά και πως επιδρά αυτό στη ψυχική τους υγεία», δήλωσε ο πρώην τραπεζίτης που μετακόμισε στην Κύπρο πριν από 10 χρόνια και αφοσιώθηκε στα σκυλιά.

Ο ίδιος αναφέρει πως δεν θα λάβει καμιά ξεχωριστή μεταχείριση κατά την παραμονή του στο καταφύγιο.
«Μαζί μου θα έχω φαγητό από τους φίλους μου στον Αγγλικό στρατό που χρησιμοποιούν στις ασκήσεις τους», είπε.

Η όλη δράση θα βιντεοσκοπείται και νεότερα θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Elafi καθημερινά.