Ένας χρόνος από την καταδίκη της εγκληματικής Χ.Α – Μεγάλες αντιφασιστικές πορείες σε όλη την Ελλάδα

Αντιφασιστική συγκέντρωση από το Εφετείο ξεκινά αυτή την ώρα από μέλη κινημάτων, οργανώσεων, φοιτητικών συλλόγων και εργατικών σωματείων με αφορμή τον ένα χρόνο που πέρασε από την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσής Αυγής”.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται μεγάλες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και σε άλλα σημεία της Ελλάδας, όπως στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiExo

Με βασικό σύνθημα «έξω οι φασιστές από τη γειτονιά μας» η σημερινή κινητοποίηση αποκτά μεγάλη σημασία καθώς πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά από τις φασιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Εύοσμου αλλά και στις δολοφονίες επιθέσεις από ακροδεξιούς σε βάρος μελών του ΚΚΕ στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Exo2

«Ένα χρόνο μετά τη καταδίκη οι φασιστές σπέρνουν το μίσος», γράφουν τα πανό, ενώ συγκεντρωμένοι φωνάζουν «Το Εφετείο ήταν η αρχή, στη Σταυρούπολη κι όλες τις γειτονιές τον φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί».

Laikoi1

Προηγουμένως η γυναίκα σύμβολο που πολέμησε όσο κανείς τον φασισμό, η Μάγδα Φύσσα, μίλησε για τη συγκεκριμένη ημέρα, τονίζοντας για ακόμη μία φορά πως με τον φασισμό δεν έχουμε τελειώσει.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.