Ενας στρατιώτης έγραψε τραγούδι για το πραξικόπημα – «Τζιείνοι που τους εφέρασιν Στέκουνται τζιαι κορτώνουν»

Ο πατριωτισμός καυτηριάζει έντονα κάθε ζημιογόνα ενέργεια ενάντια της πατρίδας, κάθε προδοσία από όπου κι αν προέρχεται. Όταν πρόκειται για φασισμό και στέρηση της δημοκρατίας, οι συνέπειες είναι τραγικές. Απόδειξη η θλιβερή επέτειος του πραξικοπήματος, με την ελληνική χούντα και την κυπριακή φασιστική ΕΟΚΑ Β να σκορπούν τον θάνατο συμπατριωτών τους, να παίρνουν την εξουσία στα χέρια τους και να έχουμε σήμερα ένα βάρβαρο κατακτητή που κάθε μέρα γίνεται και πιο προκλητικός. Είναι καθήκον μας να μην ξεχνούμε, αλλά ούτε να θυμόμαστε επιλεκτικά. Υπάρχουν υπεύθυνοι! Εδώ και 46 χρόνια προσπαθούν να αλλοιώσουν την ιστορία. Εμείς μπαίνουμε εμπόδιο στην προσπάθεια αυτή και απαντούμε πως "Ο καιρός σας πέρασε". Μέσω του στίχου φωνάζουμε. Διότι χάθηκαν ζωές ΑΔΙΚΑ! Και χάθηκαν εσκεμμένα! Αν διαφωνείτε θυμηθείτε τον Παπαλάζαρο και κάθε άλλο πατέρα και κάθε μάνα που έχασε παιδιά, που έχασε τον σύζυγό της. Πιο κάτω οι στίχοι μου μελοποιημένοι από τον Leontios Georgiou έναν έμπειρο καταξιωμένο μουσικό.

Posted by Εφραίμ Χ. Χρίστου on Tuesday, July 14, 2020

Το τραγούδι έγραψε ο στρατιώτης, Εφραίμ Χρίστου μαζί με τον  Λεόντιο Γεωργίου για τις 15 του Ιούλη.

«Να θυμίσουμε ότι ναι έγινε πραξικόπημα, ναι υπάρχουν υπεύθυνοι παρόλο που κάποιοι θέλουν να το ξεχάσουμε..»

Οπως αναφέρει στην ανάρτηση του:

Ο πατριωτισμός καυτηριάζει έντονα κάθε ζημιογόνα ενέργεια ενάντια της πατρίδας, κάθε προδοσία από όπου κι αν προέρχεται. Όταν πρόκειται για φασισμό και στέρηση της δημοκρατίας, οι συνέπειες είναι τραγικές. Απόδειξη ή θλιβερή επέτειος του πραξικοπήματος, με την ελληνική χούντα και την κυπριακή φασιστική ΕΟΚΑ Β να σκορπούν τον θάνατο συμπατριωτών τους, να παίρνουν την εξουσία στα χέρια τους και να έχουμε σήμερα ένα βάρβαρο κατακτητή που κάθε μέρα γίνεται και πιο προκλητικός.

Είναι καθήκον μας να μην ξεχνούμε, αλλά όχι ούτε να θυμόμαστε επιλεκτικά. Υπάρχουν υπεύθυνοι! Εδώ και 46 χρόνια προσπαθούν να αλλοιώσουν την ιστορία. Εμείς μπαίνουμε εμπόδιο στην προσπάθεια αυτή και απαντούμε πως “Ο καιρός σας πέρασε”.

Μέσω του στίχου φωνάζουμε. Διότι χάθηκαν ζωές ΑΔΙΚΑ! Και χάθηκαν εσκεμμένα, αν διαφωνείτε θυμηθείτε τον Παπαλάζαρο και κάθε άλλο πατέρα και κάθε μάνα που έχασε παιδιά, που έχασε τον σύζυγό της.

Πιο κάτω οι στίχοι μου μελοποιημένοι από τον Leontios Georgiou έναν έμπειρο καταξιωμένο μουσικό.

 

Ο πατριωτισμός καυτηριάζει έντονα κάθε ζημιογόνα ενέργεια ενάντια της πατρίδας, κάθε προδοσία από όπου κι αν προέρχεται. Όταν πρόκειται για φασισμό και στέρηση της δημοκρατίας, οι συνέπειες είναι τραγικές. Απόδειξη ή θλιβερή επέτειος του πραξικοπήματος, με την ελληνική χούντα και την κυπριακή φασιστική ΕΟΚΑ Β να σκορπούν τον θάνατο συμπατριωτών τους, να παίρνουν την εξουσία στα χέρια τους και να έχουμε σήμερα ένα βάρβαρο κατακτητή που κάθε μέρα γίνεται και πιο προκλητικός.Είναι καθήκον μας να μην ξεχνούμε, αλλά όχι ούτε να θυμόμαστε επιλεκτικά. Υπάρχουν υπεύθυνοι! Εδώ και 46 χρόνια προσπαθούν να αλλοιώσουν την ιστορία. Εμείς μπαίνουμε εμπόδιο στην προσπάθεια αυτή και απαντούμε πως "Ο καιρός σας πέρασε".Μέσω του στίχου φωνάζουμε. Διότι χάθηκαν ζωές ΑΔΙΚΑ! Και χάθηκαν εσκεμμένα, αν διαφωνείτε θυμηθείτε τον Παπαλάζαρο και κάθε άλλο πατέρα και κάθε μάνα που έχασε παιδιά, που έχασε τον σύζυγό της.Πιο κάτω οι στίχοι μου μελοποιημένοι από τον Leontios Georgiou έναν έμπειρο καταξιωμένο μουσικό.

Gepostet von Εφραίμ Χ. Χρίστου am Dienstag, 14. Juli 2020

 

 

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.