Α. Δαμιανού: Ένας συνδυασμός ανεπάρκειας, ανικανότητας και θεσμικού ρατσισμού δημιουργεί ένα νέο στατιστικό: 14 ασυνόδευτα παιδιά έχουν εξαφανιστεί – «Αναμένουμε απαντήσεις»

«Αναμένουμε απαντήσεις για τις εξαφανίσεις ασυνόδευτων ανηλίκων» τονίζει σε γραπτή του δήλωση το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Επικεφαλής του Τομέα Δικαιοσύνης της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άριστου Δαμιανού.

Ο κ. Δαμιανού σημειώνει πως είναι πρώτιστα ζήτημα θεσμικής ευθύνης και δημόσιας λογοδοσίας για ένα θέμα για το οποίο οι αρχές τηρούν σιγή ιχθύος.

Αυτούσια η γραπτή δήλωση του Άριστου Δαμιανού:

Πριν από τρία χρόνια η κυπριακή κοινωνία παρακολουθούσε εμβρόντητη την τοποθέτηση της Κύπρου στο θλιβερό πίνακα των κατά συρροή δολοφόνων. Ένας συνδυασμός ανεπάρκειας, ανικανότητας και θεσμικού ρατσισμού οδήγησαν στον τρομακτικό απολογισμό 7 γυναικοκτονιών.

Τρία χρόνια μετά, ο ίδιος επικίνδυνος συνδυασμός ανεπάρκειας, ανικανότητας και θεσμικού ρατσισμού δημιουργεί ένα νέο στατιστικό: 14 ασυνόδευτα παιδιά έχουν εξαφανιστεί.

Επειδή τις προηγούμενες βδομάδες θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου χωρίς να πάρουμε απάντηση, επαναλαμβάνουμε το αυτονόητο ερώτημα προς τους συναρμόδιους πολιτικούς προϊστάμενους, Υπουργό Εσωτερικών, Υπουργό Δικαιοσύνης, Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας καθώς και τον Αρχηγό Αστυνομίας. Σε ποιες ενέργειες προέβηκαν για την πρόληψη των εξαφανίσεων και σε ποιες ενέργειες προέβηκαν για τον εντοπισμό των ελλειπόντων ασυνόδευτων ανηλίκων.

Επί το παρόντος δεν είναι θέμα πολιτικής ευθιξίας, που ούτως ή άλλως δεν χαρακτηρίζει τους κυβερνώντες. Είναι πρώτιστα ζήτημα θεσμικής ευθύνης και δημόσιας λογοδοσίας για ένα θέμα για το οποίο οι αρχές τηρούν σιγή ιχθύος. Αναμένουμε απαντήσεις.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.