«Ενδεχομένως να παρακολουθείται εκείνος που συναντάσαι» – Περιπτώσεις που «φωνάζουν» παρακολουθήσεις από την κυβέρνηση

«Θέλουμε κατηγορηματικά να καταστήσουμε σαφές ότι ουδέποτε κατά την 9ετή διακυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη επιτράπηκε ή έγινε ανεκτή, έστω και εμμέσως, η παρακολούθηση του οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου, πολιτικών κομμάτων, δημοσιογράφων, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και νομοταγών πολιτών».

Αυτό υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, επιχειρώντας να απαντήσει στις επικρίσεις για την αδράνεια της κυβέρνησης όσον αφορά την υπόθεση παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, η οποία φαίνεται να συνδέεται και με την Κύπρο.

 

Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής της εταιρείας που φαίνεται να δημιούργησε το λογισμικό για τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα, είναι ο Ταλ Ντίλιαν, πρωταγωνιστής στην υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν στην Κύπρο.

Μπορεί λοιπόν η Κυβέρνηση να προβαίνει σε διάφορους ισχυρισμούς, ωστόσο σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, ο πρώην στενός συνεργάτης του Νίκου Αναστασιάδη Μακάριος Δρουσιώτης, αναφέρεται σε περιπτώσεις υποκλοπών στις οποίες εμπλέκονται στελέχη του ΔΗΣΥ και της Κυβέρνησης.

Η πρώτη αναφορά εντοπίζεται στο βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη «Η Συμμορία».

Ο συγγραφέας αναφέρεται σε προσπάθειες του Νίκου Αναστασιάδη να εκδιώξει τον τέως διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκο Δημητριάδη.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «…το απόγευμα της ίδιας μέρας έφτασε μήνυμα από το γραφείο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο ότι η κυβέρνηση πήγε να εξαγοράσει τον διοικητή για να παραιτηθεί. Ο Αναστασιάδης πήρε τηλέφωνο τον δικηγόρο του Δημητριάδη Ανδρέα Λαδά, ο οποίος είπε ότι δεν γνώριζε τίποτε και ότι προφανώς κινήθηκε αυτόβουλα ο περίγυρος του Δημητριάδη.

Ο Αναστασιάδης είπε στον Λαδά πως αν ο διοικητής το εννοούσε ότι ήθελε να φύγει, η κυβέρνηση θα τον διευκόλυνε, διαφορετικά θα τον έδιωχνε με τη διαδικασία του συντάγματος.

Ο Αναστασιάδης μας ανακοίνωσε ότι είχε την πληροφορία – από τηλεφωνικές υποκλοπές – ότι ο Δημητριάδης δεχόταν πιέσεις από τον Νεοκλέους να μην παραιτηθεί και ότι του υποσχόταν ότι θα του μίσθωνε δικηγόρο από τις Βρυξέλλες να τον υπερασπιστεί».

 

Η ΚΥΠ και το Tweet Βίκτωρα που «πρόδωσε» την παρακολούθηση Άντρου-Άιντε

Η δεύτερη αναφορά όσον αφορά υποκλοπές και παρακολουθήσεις, εντοπίζεται στο βιβλίο «Έγκλημα στο Κραν Μοντανά». Για σκοπούς υπενθύμισης, παραθέτουμε εκ νέου το σχετικό θέμα που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα μας.

Ο Μακάριος Δρουσιώτης αναφέρεται σε συνάντηση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Άιντα, με τον τέως Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού.

Ο συγγραφές κάνει λόγο για κυβερνητική προπαγάνδα κατά του Άιντα και αναφέρεται σε παρακολουθήσεις από την ΚΥΠ, καθώς επίσης και διαρροές σημειωμάτων της στον Τύπο από τον Κυβέρνηση και συγκεκριμένα από τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Πέραν τούτου, ο Μακάριος Δρουσιώτης παραθέτει Tweet του Βίκτωρα Παπαδόπουλου, το οποίο «προδίδει» την παρακολούθηση του Άντρου Κυπριανού και του Έσπεν Μπαρθ Άιντα.

Αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο:

«Στα τέλη Ιουλίου 2017, όταν ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα επισκέφθηκε την Κύπρο, ζήτησε να συναντήσει τον Άντρο Κυπριανού για να τον απο χαιρετήσει. Ο Κυπριανού συνεννοήθηκε με τον Άιντα να τον συναντήσει στο γραφείο του.

Τόση ήταν η λάσπη που είχε ρίξει η κυβερνητική προπαγάνδα κατά του Άιντα, που η προσωπική βοηθός του Κυπριανού, για να τον προστατεύσει, του πρότεινε να συναντηθούν στο διαμέρισμά της και διευθέτησε η ίδια το ραντεβού, με SMS που αντάλλαξε με τον Άιντα.

Η ΚΥΠ, που παρακολουθούσε τις επικοινωνίες του Άιντα, έλαβε γνώση της συνάντησης που θα είχε στο διαμέρισμα και έστησε καρτέρι για να δει ποιους θα συναντούσε. Λίγες μέρες μετά, δημοσιεύτηκε σε παραπολιτικό σχόλιο στον Φιλελεύθερο η πληροφορία ότι αρχηγός κόμματος είχε «μυστική συνάντηση» με τον Άιντα. Η συνάντηση δεν ήταν μυστική, ήταν ιδιωτική, διότι η κυβέρνηση είχε δημιουργήσει τέτοιο κλίμα εναντίον του ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα, που ακόμη και μια συνάντηση μαζί του θεωρείτο πολιτικά μεμπτή.

Την 1η Αυγούστου 2017, σε συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, όταν ο Κυπριανού άρχισε να ασκεί κριτική στον Πρόεδρο για τους χειρισμούς του στο Κραν Μοντανά, ο Αναστασιάδης του είπε: «Ξέρω ότι μπορεί να συναντιέστε και με τον κ. Άιντα, είτε στο γραφείο του κόμματος, είτε αλλού». Ο Κυπριανού διαμαρτυρήθηκε επειδή παρακολουθείτο, και ο Αναστασιάδης του απάντησε: «Ενδεχόμενα να παρακολουθείται εκείνος που συναντάσαι».

Όταν η πληροφορία για τη συνάντηση δημοσιεύτηκε στον Τύπο, ο διευθυντής της ΚΥΠ Κυριάκος Κούρος επικοινώνησε με τον Άντρο Κυπριανού και του είπε πως πράγματι παρακολουθείτο ο Άιντα και τον διαβεβαίωσε πως μόλις τον ενημέρωσαν ότι η συνάντησή του θα ήταν με τον Κυπριανού, έδωσε οδηγίες στους ανθρώπους του να φύγουν.

Σε αυτό το σημείο ο Κούρος ομολογεί ότι είχε διατάξει επιχείρηση παρακολούθησης ενός αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών ως να ήταν εθνικά επικίνδυνο πρόσωπο. Εάν, πράγματι, η παρακολούθηση του διαμερίσματος ήταν μια επιχείρηση που δεν είχε στόχο τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, γιατί η συνάντηση αναφέρθηκε στο Προεδρικό;

Γνωρίζω ότι:

«όλα τα σημειώματα της ΚΥΠ πήγαιναν στον Χριστοδουλίδη, ο οποίος έκανε κατά περίπτωση διαρροές στα ΜΜΕ, κυρίως προς τον Φιλελεύθερο, ως μέρος της τακτικής του Αναστασιάδη να σιγήσει κάθε φωνή αντίδρασης στις πολιτικές του».

Μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας του Άντρου Κυπριανού ότι παρακολουθείτο από την ΚΥΠ, ο δημοσιογράφος Κώστας Βενιζέλος δημοσίευσε ένα άρθρο στην ιστοσελίδα Απόψεις.

Το εάν παρακολουθείται ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ δεν μπορούμε εμείς, οι “κοινοί θνητοί”, να το γνωρίζουμε», σημείωσε ο Βενιζέλος, ο οποίος, όμως, γνώριζε το αποτέλεσμα αυτής της πράξης.

«Εάν ισχύει [η καταγγελία του Κυπριανού] πρόκειται για μια σοβαρή εκτροπή, που πλήττει τη δημοκρατία», σημείωσε, αλλά αυτό δεν τον απέτρεψε από του να χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα αυτής της εκτροπής, ως εκφραστής του μπούλινγκ της κυβέρνησης κατά του Κυπριανού, υποδεικνύοντας ότι για να ήταν μυστική η συνάντηση ήταν και ύποπτη, «γιατί όταν πραγματοποιούνται μυστικές συναντήσεις σε μυστικούς χώρους, αυτό σημαίνει πως δεν ήθελαν οι συμμετέχοντες να το μάθει κανείς».

Πράγματι, ίσως να μην ήθελαν να το μάθει κανείς, όχι επειδή θα συνωμοτούσαν, αλλά διότι ο Άιντα χρίστηκε αναίτια, ατεκμηρίωτα και ανέντιμα πράκτορας των Τούρκων, με τη συνεισφορά και του προπαγανδιστικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Ενδεικτικό της προσπάθειας αυτής ήταν και ο τίτλος του άρθρου του Κώστα Βενιζέλου στην ιστοσελίδα Hellas Journal: «Τα μυστικά ενός “κομμουνιστή ηγέτη” με τον ατζέντη της Τουρκίας: Η επανάσταση αρχίζει στα σκοτεινά διαμερίσματα».

Αργότερα, σχολιάζοντας την κριτική του Άντρου Κυπριανού για τους χειρισμούς του Αναστασιάδη στο Κραν Μοντανά, ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Ο φίλος σου ο Άιντα στα είπε είμαι σίγουρος στο WhatsApp ή στη γνωστή…» (σ.σ Σε αυτό το σημείο τελειώνει το απόσπασμα).

Το Tweet του Βίκτωρα Παπαδόπουλου

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Tweet στο οποίο αναφέρεται ο Μακάριος Δρουσιώτης, αναρτήθηκε στις 20 Μαΐου2019.

Ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος απάντησε σε σχόλιο στο οποίο αναφερόταν στο Κραν Μοντανά, γράφοντας πως «ευτυχώς όμως που υπάρχεις και εσύ το υποψιασμένο και ουχί εύπιστο ακροατήριο που πείστηκες από τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ ότι τα πράγματα ήταν διαφορετικά…

Ευτυχώς που είσαστε και εσείς να μάθουμε και εμείς οι αδαείς που είμασταν εκεί και ζήσαμε τα πάντα λεπτό προς λεπτό τι πραγματικά έγινε…»

Screenshot 2021 11 17 093146

Ακολούθως, ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος έγραψε πως «ο φίλος σου ο Αϊντε στα είπε είμαι σίγουρος στο whatsapp ή στην γνωστή γκαρσονιέρα».

Screenshot 2021 11 17 093448

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν δημοσιεύματα και για υποκλοπή των SMS της τότε Ύπατης Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Φεντερίκα Μογκερίνι, ωστόσο ούτε σε αυτή την περίπτωση υπήρξε απάντηση από πλευράς κυβέρνησης.

 

Οι σχέσεις Δημοκρατικού Συναγερμού με Άβνι

Πέραν από τις αναφορές του Μακάριου Δρουσιώτη για τις οποίες ο Δημοκρατικός Συναγερμός επέλεξε τη σιωπή, αναπάντητα παραμένουν και τα ερωτήματα για την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν η οποία «κουκουλώθηκε» με τη Γενική Εισαγγελία να απαλλάσσει  τους κατηγορούμενους, επιβάλλοντας ένα πρόστιμο «χάδι» στην εταιρεία, ύψους 76.000 ευρώ. Ακολουθούν δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στο παρελθόν στην ιστοσελίδα μας.

 

Η εταιρεία NCIS του Σαχάκ Άβνι, ενός από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση του μαύρου βαν, εγκατέστησε το σύστηµα ασφαλείας στα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού, στην Πινδάρου.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιχείρησε να αποκρύψει τη σχέση τους, υποστηρίζοντας ότι συναντήθηκε με τον Άβνι υπό την ιδιότητά του «ως εκπροσώπου της εβραϊκής κοινότητας» στην Κύπρο.

Η δήλωση του κ. Νεοφύτου, προκάλεσε την αντίδραση της εβραϊκής κοινότητας της Κύπρου, η οποία µε ανακοίνωσή της τόνισε ότι εκπρόσωπός της είναι ο ραβίνος Arie Zeev Raskin και ότι ο Άβνι είναι ο πρόεδρος του σωµατείου «Εβραϊκή Κοινότητα Κύπρου».

Στο κάδρο και… οι σχέσεις Άβνι με Αστυνομία

Την ίδια ώρα, αναπάντητα παραμένουν και τα ερωτήματα για τις σχέσεις της Αστυνομίας με τον Σαχάκ Άβνι.

Οι σχέσεις ΔΗΣΥ και Αβνί - Πώς προσπάθησε να ξεγελάσει ο Αβέρωφ Νεοφύτου παραπληροφορώντας

Σε επτασέλιδη έκθεση που ετοιµάστηκε για λογαριασµό ανώτερου αξιωµατικού, προέκυψε ότι η εταιρεία NCIS, εντός του 2014 – 2015 πώλησε συστήµατα ασφαλείας, και όχι µόνο, στο Αρχηγείο της Αστυνοµίας.

Επιπλέον, έκανε εκπαίδευση σε µέλη του Γραφείου Ανάλυσης και Στατιστικής Εγκλήµατος και είχε συνεργασία µε τις αστυνοµικές διευθύνσεις Λεµεσού και Αµµοχώστου.

Ενδεικτική είναι η πληροφόρηση για αστυνοµικό που είχε αποσπαστεί στο κλιµάκιο της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ) στη Λάρνακα. Όπως αναφέρεται, το εν λόγω πρόσωπο µετέβαινε πολύ συχνά στα γραφεία στη Λάρνακα όπου στεγάζονται οι εταιρείες NCIS Intelligence and Security Services Ltd, CIS International LTD και CIS Global Security Solution LTD, όλες συµφερόντων του Σαχάκ Άβνι.

Υπενθυµίζεται ακόµα η παραχώρηση άδειας οπλοφορίας στον Σαχάκ Άβνι από τον τέως υπουργό ∆ικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, παρά το γεγονός ότι η αρµόδια Επιτροπή Ασφάλειας της Αστυνοµίας είχε απορρίψει δύο φορές το σχετικό αίτηµα.

Σύγκρουση συμφέροντος για τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης, παρείχε υπηρεσίες στον Άβνι.

Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ως υπεύθυνος για την εξέταση και προώθηση ποινικών υποθέσεων, έχει αναλάβει και την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν, στην οποία ένας από τους βασικούς εµπλεκόµενους ήταν ο Ισραηλινός Σαχάκ Αβνί.

 

Υπηρεσίες στον Σαχακ Αβνί παρείχε στο παρελθόν ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας

Μια από τις εταιρείες του Άβνι ήταν η S9S, στην οποία ήταν συνέταιρος µε τον Μιχάλη Αγγελίδη, αδερφό του Σάββα Αγγελίδη. Στόχος της εταιρείας ήταν να πωλεί κάµερες και άλλο κατασκοπευτικό εξοπλισµό. Ο Σάββας Αγγελίδης είχε υποστηρίξει ότι δεν το γνώριζε.

Σύµφωνα όµως µε τα επίσηµα κρατικά αρχεία, η συγκεκριµένη εταιρεία (S9S) εγγράφηκε στον έφορο εταιρειών στις 10 Νοεµβρίου 2010 από το δικηγορικό γραφείο Αγγελίδης, Ιωαννίδης, Λεωνίδου ΔΕΠΕ. Πρόκειται για το δικηγορικό γραφείο στο οποίο ο Σάββας Αγγελίδης ήταν συνέταιρος µέχρι την υπουργοποίησή του το 2018.

Νέος Βοηθός Γεν. Εισαγγελέας ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης

∆ιευθυντές της S9S ήταν ο Μιχάλης Αγγελίδης (αδερφός του Σάββα Αγγελίδη) και ο Σαχάκ Άβνι. Θέση γραµµατέα της εταιρείας S9S είχε η εταιρεία A.I.L Nominee Services Ltd, της οποίας µέχρι και τις 16.02.2018 ήταν µέτοχοι ο Σάββας Αγγελίδης και ο αδερφός του Μιχάλης. Στις 16.02.2018 και οι δύο µετέφεραν τις µετοχές τους στον Χρίστο Ιωαννίδη, συνέταιρο στο δικηγορικό γραφείο.

Όπως φαίνεται λοιπόν, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας παρείχε υπηρεσίες στον Σαχάκ Άβνι, διαµέσου του δικηγορικού του γραφείου και της εταιρείας A.I.L Nominee Services Ltd.

Πλέον η εταιρεία είναι διεγραµµένη, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί τα πιο πάνω.

ΑΚΕΛ: Επιτείνονται οι υποψίες και τα ερωτηματικά για το ρόλο της κυβέρνησης Συναγερμού στην υπόθεση των παρακολουθήσεων

Για την υπόθεση παρακολουθήσεων και το ρόλο της Κυβέρνησης Συναγερμού τοποθετήθηκε το ΑΚΕΛ με δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος, Γιώργου Κουκουμά.

ΑΚΕΛ: Επιτείνονται οι υποψίες και τα ερωτηματικά για το ρόλο της κυβέρνησης Συναγερμού στην υπόθεση των παρακολουθήσεων

Η χθεσινή αντίδραση της κυβέρνησης του Συναγερμού στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων επιτείνει τις υποψίες και τα ερωτηματικά για τον ρόλο της στην υπόθεση, τόνισε ο κ. Κουκουμάς.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ υπογράμμισε πως τα ίδια τα γεγονότα βοούν και συνδέουν ευθέως την Κύπρο με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα και η κυβέρνηση κάνει ότι δεν το αντιλαμβάνεται.

«Ο Ταλ Ντίλιαν βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση του μαύρου βαν στην Κύπρο, έχει στη χώρα μας την έδρα της εταιρίας του που με το λογισμικό της διεξάγονταν οι παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων στην Ελλάδα.

Εντούτοις, η κυβέρνηση, αντί να δώσει απαντήσεις ή έστω να διατάξει έρευνα, ζητά ουσιαστικά να μην συζητούμε το θέμα που συνταράσσει την Ελλάδα και είναι στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου»  τόνισε ο κ. Κουκουμάς καλώντας την κυβέρνηση Συναγερμού να δώσει απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

  • Γιατί προσπαθεί να υποβαθμίσει τη σύνδεση της χώρας μας με τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα;
  • Γιατί δεν απαντά η κυπριακή εισαγγελία, της οποίας προΐστανται δύο πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Συναγερμού, για την απόφασή της να απαλλαγεί ο Ταλ Ντίλιαν από όλες τις κατηγορίες;
  • Ως πότε θα συγκαλύπτουν την σκανδαλώδη σύνδεση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα με τον Ντίλιαν, τον οποίο απάλλαξε από κατηγορίες;
  • Γιατί δεν ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση ποια σχέση είχαν οι εταιρίες του Ντίλιαν και το μαύρο βαν με την ΚΥΠ και την Αστυνομία;
  • Χρειάζεται ή δεν χρειάζεται να διερευνηθούν οι, γνωστές άλλωστε, σχέσεις των συγκεκριμένων Ισραηλινών πρακτόρων με πολιτικούς της χώρας μας;

«Η κυβέρνηση είτε είναι πολύ βαθιά μπλεγμένη στην υπόθεση παρακολουθήσεων, είτε δεν αντιλαμβάνεται τη δημοκρατική και θεσμική εκτροπή που συνιστούν αυτά τα φαινόμενα, είτε και τα δύο» κατέληξε Γιώργος Κουκουμάς.

Ανδρέας Μαυρογιάννης: Η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος για τις υποκλοπές

«Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, προκαλούν σωρεία ερωτηματικών και στην Κύπρο. Ερωτήματα ηθικής, ερωτήματα δεοντολογίας και πρακτικών που πρέπει να διέπουν ευαίσθητα θέματα που αφορούν τις ελευθερίες των πολιτών», τόνισε σε γραπτή του δήλωση ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Αναλυτικά:

«Το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ελλάδας, για την παραβίαση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, αποτελεί προϊόν εταιρείας, που φέρεται να συνδέεται με την Κύπρο και η οποία μας παραπέμπει στη γνωστή υπόθεση του «κατασκοπευτικού βαν».

Η κυπριακή κυβέρνηση που τηρεί σιγή ιχθύος, οφείλει να διευκρινίσει τη νομιμότητα των δραστηριοτήτων της εν λόγω εταιρείας, αλλά και για τα μέτρα που έλαβε μετά και την καταδίκη της από τη δικαιοσύνη.

Είναι ευκαιρία να ξαναδούμε τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες λειτουργεί η Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών. Η αρχή της χρηστής διοίκησης απαιτεί διαφάνεια και σεβασμό της ιδιωτικότητας των πολιτών, των δημοσιογράφων αλλά και του πολιτικού προσωπικού. Σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, δεν έχουν θέση οι ξεπερασμένες πρακτικές μακαρθισμού. Συνιστούν ευθεία απειλή στην ίδια τη Δημοκρατία».

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy