Ενδιαφέρον της Κύπρου για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση Περιοχών Προϊόντων Προέλευσης

Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής παραθέτει συνέντευξη Τύπου αναφορικά με την κατοχύρωση του χαλλουμιού ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.). // Presidential Palace, Lefkosia, Cyprus The Minister of Agriculture, Rural Development and Environment, Mr Costas Kadis, holds a Press conference on the registration of Halloumi as a Protected Designation of Origin (PDO) product.
Έλα στο Google News

Ενδιαφέρον για ένταξη στην Ένωση Ευρωπαϊκών Περιοχών Προϊόντων Προέλευσης Arepo δείχνει η Κύπρος. 

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας – Αμμοχώστου φιλοξενεί αυτές τις μέρες στην Κύπρο την πρόεδρο του δικτύου AREPO και περιφερειακή σύμβουλο Κρήτης, Ειρήνη Χουδετσανάκη, τον επιστημονικό σύμβουλο του δικτύου, Μπάμπη Πίτερη και τον διευθυντή της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, Γιώργο Μαυρογιάννη, αφού η Κρήτη προεδρεύει της ένωσης αυτής.

Η ένωση AREPO είναι η μοναδική η οποία εξειδικεύεται στον τομέα των Γεωγραφικών Ενδείξεων, έχοντας ουσιαστική παρουσία από το 1992, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας για τα προϊόντα με κατοχυρωμένη γεωγραφική προέλευση, τόσο στον τομέα τροφίμων όσο και στον τομέα κρασιών και αλκοολούχων ποτών.

Η ένωση AREPO αποτελείται σήμερα από 35 ευρωπαϊκές περιφέρειες και περισσότερες από 400 ενώσεις παραγωγών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% των Γεωγραφικών Ενδείξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η παρουσίαση του δικτύου και η πιθανή συμμετοχή της Κύπρου, η οποία έχει να επιδείξει αρκετά προϊόντα τα οποία πληρούν τα κριτήρια της γεωγραφικής προέλευσης.

Το δίκτυο έχει ως αντικείμενο την προώθηση και προστασία των Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΕΠΙΠ) σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και των οργάνων της. Στόχοι του δικτύου είναι η προώθηση, η προάσπιση και η προστασία τόσο των παραγωγών όσο και των καταναλωτών των ευρωπαϊκών περιοχών που εμπλέκονται στην παραγωγή των προϊόντων Γεωγραφικών Ενδείξεων.

Τάσος Περδίος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.