Ενδιαφέρουσες βρίσκει ο Τούρκος “πρέσβης” στα κατεχόμενα τις δηλώσεις Κοτζιά

Ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε τη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού ότι το Κυπριακό είναι θέμα εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο, ο Τούρκος “πρέσβης” στη Λευκωσία, Ντεριά Κανμπάι, επειδή – είπε – “εκείνα τα χρόνια πιθανόν δεν ζούσε ακόμα (ο Αλέξης Τσίπρας) ή ήταν πολύ μικρό μωρό. Δεν θυμάται πως από τη δική του χώρα ήρθε εδώ ένας δολοφόνος και από τη δεκαετία του 1950 διενεργούσε εγκλήματα”.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Κανμπάι δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του συνδέσμου οικογενειών “ηρώων” και αναπήρων πολέμου, υπό τον Ερτάν Ερσάν, ο οποίος είπε ότι η επίσκεψή τους στον Τούρκο “πρέσβη” πραγματοποιείται με την ευκαιρία της του εορτασμού της 43ης επετείου του συνδέσμου την εβδομάδα 23-28 Ιανουαρίου. “Με την Τουρκία ήμαστε όπως το κρέας και το νύχι”, δήλωσε ο Ερσάν καταδικάζοντας την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.

Για το Κυπριακό ο Ερσάν είπε ότι υποστηρίζουν την αναγνώριση του ψευδοκράτους, ο καθένας να ζει στο δικό του “κράτος” και τάχθηκε υπέρ της μη εγκατάλειψης των τουρκικών εγγυήσεων. “Δεν ξεχάσαμε τα όσα περάσαμε”.

Είναι ευκαιρία να θυμόμαστε “τους ήρωες, να μνημονεύουν τους βετεράνους, τα σημαντικά γεγονότα της ιστορίας, τον πόνο, τις καλές και τις κακές μέρες”, δήλωσε ο Κανμπάι δίδοντας ως παραδείγματα τον πόλεμο στο Τσανάκαλε και τον απελευθερωτικό – όπως ονομάζουν οι Τούρκοι – πόλεμο, που κήρυξε το 1919 ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Ενθυμούμενοι τους “ήρωες” και βετεράνους στην Κύπρο, συνέχισε, θυμόμαστε και πολλές σκευωρίες και διεργασίες, που έγιναν στο όνομα της “ελληνικοποίησης” της Κύπρου, υποστηρίζοντας ότι ακόμα και σήμερα υπάρχει αυτή η νοοτροπία, δηλώνοντας συγκεκριμένα ότι “σήμερα έρχονται και πάλι στο μυαλό τα κακά και οι στυγερές πράξεις που έγιναν εκείνη την εποχή από μια αρρωστημένη νοοτροπία, που συνεχίζεται και σήμερα”.

Κάποιοι, είπε ο Τούρκος “πρέσβης”, προτιμούν να τα ξεχάσουν αυτά και χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού ότι το Κυπριακό είναι θέμα εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο.

Η μνημόνευση των “ηρώων και των βετεράνων”, η ενθύμηση των γλυκόπικρων γεγονότων του παρελθόντος, βοηθά να αξιολογούμε σωστά κάποια θέματα, πρόσθεσε ο Ντεριά Κανμπάι.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.