Ενδοοικογενειακές «βολές» κατά Χριστοδουλίδη – «΄Ηθελε να καρπωθεί πολιτικά οφέλη»

Ενδοοικογενειακές «βολές» κατά του Νίκου Χριστοδουλίδη εξαπέλυσαν οι Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο πρώτος καταλογίζει στον πρώην Υπουργό Εξωτερικών πολιτικές σκοπιμότητες και ο δεύτερος αναφέρει πως «όλους θα τους κρίνει η κοινωνία».

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης αναφέρει ότι είχε μια καλή συνεργασία με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, μέχρι που ξεκίνησε εδώ και καιρό να κτίζει προφίλ για τις Προεδρικές εκλογές.

Διαβάστε επίσης: ΓΓ ΑΚΕΛ για Προεδρικές: «Υπήρξαν περίοδοι σύγκρουσης με το ΔΗΚΟ αλλά…»

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», εκφράζει την άποψη ότι οι αποφάσεις Χριστοδουλίδη ήταν προδιαγεγραμμένες. Ο κ. Πετρίδης σημειώνει ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης ποτέ δε τσαλακώθηκε και δεν πήρε ρίσκα παρά μόνο έκτιζε το προφίλ του.

Όπως αναφέρει, μετέφερε τον CIPA στο Υπουργείο Εξωτερικών κάτι που δημιούργησε και στρεβλώσεις. Είπε μάλιστα ότι ο κ. Χριστοδουλίδης οργάνωνε εκδηλώσεις για την οικονομία για να καρπωθεί το μεγαλύτερο επίτευγμα της κυβέρνησης, αλλά και για την ενέργεια, την ισότητα και το περιβάλλον, για να καρπωθεί πολιτικά οφέλη.

Αυτό αναφέρει ο κ. Πετρίδης, ενόχλησε αρκετούς που ανήκουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Υποστήριξε μάλιστα ότι και με τον Αβέρωφ Νοεφύτου είχε διαφωνίες, λέγοντας ότι δεν είναι λίγες οι φορές που συγκρούστηκαν. Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο διεκδίκησης της προεδρίας του ΔΗΣΥ. Όπως αναφέρει, δεν έχει πλάνα για μετά το 2023, αλλά είναι πολιτικό όν.

Αβέρωφ: Θα κρίνει η κοινωνία

Δεν είναι ο ίδιος που θα κρίνει τις επιλογές του Νίκου Χριστοδουλίδη, αλλά η κοινωνία, υποστηρίζει ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αλήθεια», ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημειώνει ότι όλοι κρίνονται από τα αποτελέσματα των πολιτικών τους που αποτελούν την καλύτερη απάντηση.

Αναφέρει δε ότι το πρόγραμμά του για μια Κύπρο ΑΑΑ θα βρει τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες για να υλοποιηθεί.

Ακόμα ο Αβέρωφ Νεοφύτου αναφέρει ότι ότι θα κρίνει τις κινήσεις που θα κάνει η αντιπολίτευση, εάν και όταν έρθει η ώρα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.