Ενδοσυναγερμική έριδα Νίκου Νουρή και Φαίδωνα Φαίδωνος για την κατάρρευση των μπαλκονιών στην Πάφο

Ξέσπασε αντιπαράθεση μεταξύ Νίκου Νουρή και Φαίδωνα Φαίδωνος

 

Ενδοσυναγερμική διαμάχη έφεραν οι καταρρεύσεις μπαλκονιών σε πολυκατοικίες στην Πάφο με τον Υπουργό Εσωτερικών και τον δήμαρχο Πάφου να ανταλλάζουν μεταξύ τους πυρά για τις ευθύνες.

Απαντώντας στις αναφορές του δημάρχου ο ΥπΕς Νίκος Νουρής, με επιστολή που απέστειλε το Σάββατο και δημοσιοποίησε ο ίδιος χθες, κάλεσε τον κ. Φαίδωνος να τον ενημερώσει ποια μέτρα έχουν λάβει ως αρμόδια Αρχή για χειρισμό του θέματος που αφορά σε κατάρρευση μπαλκονιών. Στην επιστολή ο Υπουργός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι δύο πολυκατοικίες στις οποίες παρουσιάστηκαν τα συγκεκριμένα προβλήματα, βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πάφου, όπου σύμφωνα με τον περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών Νόμο, αρμόδια Αρχή είναι ο ίδιος ο Δήμος Πάφου». Στην επιστολή επισημαίνονται οι εξουσίες/αρμοδιότητες της οικείας αρμόδιας Αρχής, σύμφωνα με τον περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών Νόμο.

Απαντώντας στην επιστολή του Υπουργού, ο κ. Φαίδωνος υπενθύμισε ότι τον περασμένο Ιανουάριο η τοπική Αρχή εξέδωσε δύο διατάγματα απαγόρευσης χρήσης και κατοίκησης δύο οικοδομών στη δημαρχούμενη περιοχή Πάφου δυνάμει του άρθρου του προαναφερόμενου νόμου, αλλά καμία από τις  εμπλεκόμενες Υπηρεσίες του Κράτους δεν συνεργάστηκαν με τον δήμο για να γίνει η έξωση των ενοίκων, παρόλο που ενημερώθηκαν άμεσα, τόσο γραπτώς όσο και προφορικά. Μάλιστα, πρόσθεσε, κάποιες από αυτές τις Υπηρεσίες συνέχισαν να επιδοτούν την ενοικίαση διαμερισμάτων στις εν λόγω οικοδομές προς όφελος των ιδιοκτητών ενώ γνώριζαν για την κήρυξη των εν λόγω κτιρίων ως ακατάλληλων για κατοίκηση. Οι εν λόγω Υπηρεσίες, σημειώνει, ως οι αρμόδιες και φέρουσες τη σχετική ευθύνη, δεν φρόντισαν να εξεύρουν τους κατάλληλους χώρους για να μεταφερθούν τα άτομα που διαμένουν σε αυτά τα κτίρια, αφού πρόκειται για άτομα που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αιτητές πολιτικού ασύλου ή και μετανάστες που λαμβάνουν επιδόματα διαβίωσης και ενοικίων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.