Ενδοσυναγερμική κόντρα για μυστική συμφωνία Ν. Χριστοδουλίδη και ΔΗΚΟ

Αντιπαραθέσεις έφερε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» για μυστική συμφωνία μεταξύ του υποψηφίου Νίκου Χριστοδουλίδη και ΔΗΚΟ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα δύο μέρη κατέληξαν σε μυστική συμφωνία για τις εκλογές.

Το ΔΗΚΟ έθεσε συγκεκριμένους όρους στον Νίκο Χριστοδουλίδη ώστε να στηρίξει την υποψηφιότητά του, όπως η ανάληψη προσωπικής δέσμευσης ότι δεν θα δημιουργήσει κόμμα. Μάλιστα, το ΔΗΚΟ απαίτησε τη συνέχιση της συνεργασίας τους σε περίπτωση εκλογικής αποτυχίας. Επίσης, στο έγγραφο καταγράφονται πέντε σημεία με διαφορετικές τοποθετήσεις μεταξύ των δύο μερών σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και αφορούν το κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδη – Έρογλου, την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντανά, τις αναφορές σε συζητήσεις για λύση δύο κρατών, το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου και τη διαχείριση των υδρογονανθράκων. Σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ διέψευσε το δημοσίευμα χαρακτηρίζοντάς το ως ένα φτιαχτό έγγραφο, το οποίο προφανώς κατασκευάστηκε από την ίδια την εφημερίδα.

Στο δημοσίευμα αντέδρασε και ο ΔΗΣΥ, ο οποίος τόνισε ότι η υποτιθέμενη ανεξαρτησία της υποψηφιότητας του κ. Χριστοδουλίδη καταρρέει σήμερα σαν χάρτινος πύργος.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.