Ενέργεια, Ουκρανικό και εξελίξεις σε Αν. Μεσόγειο στο επίκεντρο της συζήτησης Αναστασιάδη – Μητσοτάκη

ΠτΔ – Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας Μέγαρο Μάξιμου, Αθήνα, Ελλάδα Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλη νικής Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. // PoR – Prime Minister of the Hellenic Republic Maximos Mansion, Athens, Greece The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, at a meeting with the Prime Minister of the Hellenic Republic, Mr Kyriakos Mitsotakis.
  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η ενέργεια, το ουκρανικό και οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καλωσορίζοντας τον κ. Αναστασιάδη, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ότι η επίσκεψη του Κύπριου Προέδρου συμπίπτει με το επικείμενο ταξίδι του στις ΗΠΑ και συνιστά ευκαιρία να συζητηθούν θέματα συντονισμού Ελλάδας και Κύπρου «σε μία περίοδο όπου δυστυχώς ο επεκτατικός αναθεωρητισμός έκανε την εμφάνισή του στην ήπειρό μας».

«Θα συζητήσουμε και τις προοπτικές συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας καθώς θα έχω την ευκαιρία να σε ενημερώσω για την επικείμενη επίσκεψή μου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Κυριακή αλλά και την άφιξη του διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα», είπε.

«Ελλάδα και Κύπρος απόλυτα ευθυγραμμισμένες αγωνίζονται για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι σε κάθε επίσκεψή του στην Αθήνα διαπιστώνει  τον συντονισμό δράσεων των κυβερνήσεων για την επίτευξη στόχων όπως οι τριμερείς συνεργασίες και η συνεργασία των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και ο συντονισμός στην Ευρώπη.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή ότι θα προσφωνήσω το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και χαίρομαι γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα όπως οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας για την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Παράλληλα, θα μας απασχολήσουν και τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία όπου καταγράφεται μια κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, με τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν και το 1974 στην Κύπρο», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.