Ενέργειες για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων συζήτησε ο Πρόεδρος με Αμερικανίδα Πρέσβη

ΠτΔ – Πρέσβης ΗΠΑ Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχεται την Πρέσβη των ΗΠΑ κα Julie Fisher.

Συγκεκριμένες ενέργειες που θα ενισχύσουν περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και των Ηνωμένων Πολιτειών είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά τη συνάντησή του με την Αμερικανίδα Πρέσβη στην Κύπρο Τζούλι Φίσερ την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είπε πως στο πλαίσιο των επαφών του με πρέσβεις άλλων χωρών και έπειτα από τη συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελλάδας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα την πρώτη συνάντηση με την Πρέσβη των ΗΠΑ.

«Είναι γνωστός ο ρόλος που διαδραμάτισε ο ίδιος προσωπικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη σύσφιγξη των σχέσεων Κύπρου-ΗΠΑ και σήμερα είχαν την ευκαιρία σε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση να συζητήσουν συγκεκριμένες ενέργειες που θα ενισχύσουν περαιτέρω τις σχέσεις των δύο χωρών», προσέθεσε ο κ. Λετυμπιώτης, συμπληρώνοντας πως σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο το αμέσως επόμενο διάστημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει συναντήσεις και με πρέσβεις άλλων χωρών.

Ερωτηθείς αν υπήρξε κάποιος τομέας στον οποίον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Πρέσβης των ΗΠΑ εστίασαν κατά τη συνάντησή τους, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι υπήρξαν, πέραν του τομέα του Κυπριακού ζητήματος, θέματα για τα οποία ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως για συγκεκριμένες ενέργειες σε τομείς όπως η οικονομία.

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα, μέσα από επαφές που θα συνεχίσουν να γίνονται και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από τον Υπουργό Εξωτερικών, θα επιχειρηθεί να δούμε και κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις που μπορεί να υλοποιηθούν», κατέληξε ο κ. Λετυμπιώτης.

Από την πλευρά της, η Αμερικανίδα Πρέσβης δήλωσε εξερχόμενη από το Προεδρικό Μέγαρο ότι η Κύπρος και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μπροστά τους μια πλούσια ατζέντα και ότι υπάρχουν πολλά θέματα στα οποία οι δύο χώρες μπορούν να εγκύψουν.

Προσέθεσε ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ήταν πολύ σαφής στα σχόλια και τις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του σχετικά με το «τι πιστεύουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε μαζί για να βοηθήσουμε στη βελτίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή, τι μπορούμε να κάνουμε μαζί».

«Ανυπομονώ να προχωρήσουμε όλο αυτό το έργο, νομίζω ότι έχουμε μια πραγματικά φιλόδοξη ατζέντα και πολλή δουλειά μπροστά μας», κατέληξε η κ. Φίσερ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy