Εγγραφές στα Επιμορφωτικά Κέντρα Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Οι εγγραφές στα Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού θα διεξάγονται από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου 2016.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τα μαθήματα αναμένεται να αρχίσουν περί τα μέσα Οκτωβρίου 2016 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν για πληροφορίες στην ιστοσελίδα των Επιμορφωτικών Κέντρων, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.moec.gov.cy/epimorfotika.

Το βιβλιαράκι με το θεματολόγιο και το ωρολόγιο πρόγραμμα των Επιμορφωτικών Κέντρων κάθε επαρχίας, για τη σχολική χρονιά 2016-2017, κυκλοφορεί μόνο σε ηλεκτρονική μορφή και βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα των Επιμορφωτικών Κέντρων. Oι δηλώσεις εγγραφής στα προσφερόμενα θέματα θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της εν λόγω ηλεκτρονικής σελίδας.

Τα Επιμορφωτικά Κέντρα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αποτελούν σήμερα το μεγαλύτερο πρόγραμμα επιμόρφωσης ενηλίκων και απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους της Κύπρου, ηλικίας 15 ετών και άνω. Λόγω της ποιότητας της εργασίας, της ποικιλίας των θεμάτων και των χαμηλών διδάκτρων, το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε με θέρμη από το πλατύ κοινό της Κύπρου. Πάνω από 25000 άτομα ετησίως συμμετέχουν στα προγράμματα των Επιμορφωτικών Κέντρων.

Το κάθε θέμα προσφέρεται σε 24 εβδομαδιαίες διδακτικές συναντήσεις των 90 λεπτών, εκτός εάν για ειδικούς λόγους προβλέπεται στο πρόγραμμα διαφορετικά. Κάθε άτομο μπορεί να παρακολουθήσει όσα θέματα επιθυμεί συμπληρώνοντας ξεχωριστή δήλωση για κάθε θέμα. Τα Επιμορφωτικά Κέντρα λειτουργούν, τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο, κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, σε κτήρια των σχολείων ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις σε άλλους κατάλληλους χώρους.

Τα δίδακτρα για όλη τη σχολική χρονιά καθορίζονται στα €55 στην πόλη και €45 στην ύπαιθρο, για όλα τα θέματα, εξαιρουμένων των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών που είναι €65. Σε κοινότητες με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων τα δίδακτρα καθορίζονται στο ήμισυ.
ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy