Ενημερώνει για Κυπριακό τους ηγέτες του ΕΛΚ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε συνάντηση στην Αθήνα την Παρασκευή

Στην Αθήνα θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για να λάβει μέρος στη Συνάντηση των Ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 2 και 3 Δεκεμβρίου.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Ανδρέας Ιωσήφ, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρει ότι στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με ξένους ηγέτες, τους οποίους και θα ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

“Θα τονίσει τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς για μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος”, σημειώνει ο κ. Ιωσήφ, προσθέτοντας ότι στόχος παραμένει η έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου που θα οδηγήσει σε λύση του Κυπριακού, νοουμένου ότι η Τουρκία θα επιδείξει καλή θέληση εγκαταλείποντας τη θέση της για δήθεν ύπαρξη δύο κρατών στην Κύπρο.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, το βράδυ του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρευρεθεί στο ετήσιο δείπνο του ΔΗΣΥ Ελλάδος. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα βραβεύσει Κύπριους που διακρίθηκαν στο εξωτερικό.

Εξάλλου, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, στις 10:40 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραλάβει την ετήσια έκθεση του Επιτρόπου Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών. Στις 18:30 το απόγευμα στο Προεδρικό, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών, θα χαιρετίσει την εκδήλωση η οποία συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού.

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι θα απευθύνει χαιρετισμό στην 40η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων στα Λεύκαρα.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αναφέρει η ανακοίνωση, “αναμένεται να αναφερθεί στην πορεία υλοποίησης της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το Μάιο του 2024. Η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την οποία προώθησε η Κυβέρνηση εξασφαλίζει την αυτοτέλεια των Δήμων αλλά και την οικονομική τους βιωσιμότητα προσφέροντας ποιότητα υπηρεσιών για όλους τους πολίτες”.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 19:00, στην 1η πανηγυρική συνεδρίαση της Κυπριακής Ακαδημίας, Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα απευθύνει χαιρετισμό και θα απονείμει το αριστείο της Κυπριακής Δημοκρατίας για το 2022 στο διακεκριμένο καθηγητή νομικής Συμεών Συμεωνίδη.

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, στις 09:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου. Ακολούθως από τις 10:40 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί τα διαπιστευτήρια των νέων πρέσβεων της Σουηδίας, της Ελβετίας, του Κουβέιτ, της Ισπανίας και του Ομάν.

Την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, στις 19:00 ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρευρεθεί σε συνέδριο της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το συνέδριο συνδιοργανώνεται με το Σύνδεσμο Μεσογειακών Διαμεσολαβητών με την ευκαιρία των εορτασμών των 30 χρόνων από την ίδρυση του Γραφείου Επιτρόπου Διοικήσεως. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρευρεθεί στη Λεμεσό στην απονομή των βραβείων Business Leader Awards που διοργανώνει το ΚΕΒΕ.

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 09:00 το πρωί, o Πρόεδρος Αναστασιάδης θα απευθύνει χαιρετισμό την 1η ετήσια εκδήλωση για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου το οποίο αποτελεί μέρος του Εθνικού Σχεδίου «Κύπρος – το Αύριο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας στην παρουσία της Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων της ΕΕ κας Στέλλας Κυριακίδου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.