Ενημερώσεις Βρετανών βουλευτών για το Κυπριακό

Την υποστήριξή του σε μία διαρκή και δίκαιη λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στην Κύπρο εξέφρασε με απάντησή του στην Βρετανοκύπρια πολίτη της περιφέρειάς του Μαρί Νίκολσμπι ο βουλευτής της περιφέρειας Ανατολικού Ρέντινγκ Ματ Ρόντα.

Ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος ανέφερε μεταξύ άλλων πως τα γεγονότα στα Βαρώσια υπογραμμίζουν τη σπουδαιότητα επίτευξης μίας βιώσιμης και συνολικής λύσης ως «ζήτημα επείγοντος».

Δήλωσε δε ότι είναι σαφές πως στο πλαίσιο μιας τέτοιας λύσης η Τουρκία θα πρέπει να αποσύρει όλα τα στρατεύματά της από την Κύπρο.

Πρόσθεσε ότι ως εγγυήτρια δύναμη με ιστορικούς δεσμούς με την Κύπρο, η Βρετανία πρέπει να συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στην ενθάρρυνση των συνομιλιών και τη διαπραγμάτευση μιας ειρηνικής λύσης.

Εξάλλου, τα μέλη του Συμβουλίου Κυπρίων Βρετανίας Δώρος Παρτασίδης, Αντώνης Σαββίδης και Σπύρος Παπαχαραλάμπους είχαν γεύμα εργασίας με τον Συντηρητικό βουλευτή της περιφέρειας Χέντον του βορείου Λονδίνου και πρώην Πρόεδρο της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Κύπρο.

Οι τρεις Κύπριοι της Βρετανίας ενημέρωσαν τον Βρετανό βουλευτή για το Κυπριακό και ζήτησαν την παρέμβασή του προς όφελος της Κύπρου, τόσο στο βρετανικό κοινοβούλιο όσο και στη βρετανική Κυβέρνηση, αφού ο κ. Όφορντ είναι μέλος του κυβερνώντος κόμματος.

Συζητήθηκαν επίσης τρόποι προώθησης των κυπριακών θέσεων στο βρετανικό κοινοβούλιο και συμφωνήθηκε η συνέχιση των επαφών και η διοργάνωση εκδήλωσης για την Κύπρο στο βρετανικό κοινοβούλιο, σε ημερομηνία που θα συμφωνηθεί αργότερα, μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.