Ενημέρωση για ενδεχόμενη απειλή από τη διαρροή πετρελαίου στο Ισραήλ ζήτησε από τον Υπουργό ο Λουκαΐδης

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης ζητά από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή να ενημερώσει κατά πόσο απειλούνται οι κυπριακές ακτές από τη διαρροή πετρελαίου στο Ισραήλ και τα μέτρα που τυχόν λαμβάνονται για να αποσοβηθεί ο κίνδυνος.

Ο κ. Λουκαΐδης με δήλωση του, την Τετάρτη, τοποθετήθηκε στα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι η μεσογειακή ακτή του Ισραήλ έχει κλείσει λόγω διαρροής πετρελαίου αγνώστου προέλευσης. Πρόσθεσε στη δήλωση πως φαίνεται ότι πρόκειται για μια σοβαρή περιβαλλοντική καταστροφή, αφού οι αρχές του Ισραήλ λένε ότι είναι η χειρότερη των τελευταίων δέκα ετών.

Περαιτέρω είπε πως με βάση την πληροφόρηση από τον εγχώριο και διεθνή Τύπο, η περιβαλλοντική καταστροφή κινείται και προς τις ακτές της Κύπρου και «θέλουμε να υποβάλουμε το ερώτημα προς τον αρμόδιο Υπουργό κατά πόσο προκύπτει απειλή για τις δικές μας ακτές και αν ναι ποια είναι τα μέτρα που λαμβάνει ο Υπουργός και η Κυβέρνηση ώστε να προλάβουμε μια περιβαλλοντική καταστροφή στις ακτές της χώρας μας».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.