“Ενήργησε μόνος του ο κ. Ευαγγελίδης” το καυτό θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής ΑυτοδιοίκησηςΑυτόβουλα και χωρίς να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο ενήργησε ο δήμαρχος Αραδίππου στο καυτό θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των συνενώσεων, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ στο Δήμο Αραδίππου. Με χθεσινές του δηλώσεις στον «Άστρα» ο Σωτήρης Αγαπίου ξεκαθάρισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ενημερώθηκε ποτέ από τον δήμαρχο Ευάγγελο Ευαγγελίδη για τα σενάρια συνεργασίας που συζητούσε με άλλους δήμους και εξέφρασε απογοήτευση για το γεγονός ότι ο κύριος Ευαγγελίδης ενήργησε από μόνος του.

Πρόσθεσε ακόμη ότι στην τελευταία συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Αραδίππου προτάθηκε η διενέργεια δημοψηφίσματος με στόχο η οποιαδήποτε συνένωση γίνει με άλλες κοινότητες και δήμους να είναι προς όφελος των πολιτών του δήμου.

Ο δήμαρχος Αραδίππου έμεινε εκτεθειμένος από τις δημόσιες τοποθετήσεις των δημοτικών ομάδων του ΑΚΕΛ στην Αραδίππου αλλά και στα Λειβάδια την περασμένη Πέμπτη. Οι μεν δημοτικοί σύμβουλοι της Αραδίππου αποκάλυψαν ότι δεν υπήρξε καμία συζήτηση στη Δημοτική Αρχή για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλώντας τον δήμαρχο να απαντήσει με ποιους συσκέπτεται και συναποφασίζει όταν ισχυρίζεται ότι ο Δήμος Αραδίππου είχε συμφωνήσει να συγχωνευθεί με τα Λειβάδια, τα Κελλιά και τους Τρούλλους. Την ίδια μέρα η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ στα Λειβάδια κάλεσε τον κ. Ευαγγελίδη να εξηγήσει από πού αντλεί την πληροφόρηση ότι ο Δήμος Λειβαδιών επιθυμεί τη συγχώνευση με την Αραδίππου από τη στιγμή που το Δημοτικό Συμβούλιο Λειβαδιών έχει πλειοψηφικά ψηφίσει υπέρ της συνένωσης με τη Λάρνακα από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πού αποσκοπούσε η κρυφή συνάντηση στους Τρούλλους;

Όπως αποκαλύψαμε στη «Χ», τους τελευταίους μήνες υπήρξε οργιώδες παρασκήνιο μεταξύ των δημάρχων Αραδίππου και Λειβαδιών, ερήμην των Δημοτικών Συμβουλίων, με μεσολάβηση της ηγεσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού για συνένωση των δύο Δήμων, κάτι που δεν ευνοούσε εξ αρχής η μελέτη του Υπουργείου Εσωτερικών. Υπήρξαν μάλιστα και κρυφές συναντήσεις, μια από τις οποίες έγινε στους Τρούλλους, παρόντος του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου…

Τάσος Περδίος