Ενισχύεται η συνεργασία Κύπρου – ΗΑΕ στον τομέα υψηλών τεχνολογιών και κυβερνοασφάλειας

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Ενισχύεται η συνεργασία Κύπρου – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον τομέα των υψηλών τεχνολογιών και της κυβερνοασφάλειας.

Ο Υφυπουργός Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος, ο οποίος συμμετέχει στην κυπριακή αντιπροσωπεία που επισκέπτεται το Ντουμπάι, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, είχε σήμερα συνάντηση με τον Υφυπουργό Βιομηχανίας και Υψηλών Τεχνολογιών των ΗΑΕ, Omar Ahmed Suwaina al Suwaidi.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ.  Κόκκινος είπε πως αντάλλαξαν απόψεις για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών. “Έχουμε βρει τους τομείς και έχω απευθύνει και επίσημη πρόσκληση να έλθει στην Κύπρο για να δούμε τα περαιτέρω αφού γίνει η σωστή προεργασία”, ανέφερε.

Σημείωσε πως την Πέμπτη θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας με το Συμβούλιο Κυβερνοασφάλειας για συνεργασία σε θέματα που άπτονται της κυβερνοασφάλειας και των κυβερνοεπιθέσεων.

Ο κ. Κόκκινος είπε πως το Ντουμπάι έχει προχωρήσει πάρα πολύ τόσο στις υψηλές τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια, και το blockchain.

Πρόσθεσε πως “για μας το Ντουμπάι είναι μια γεωγραφία ενδιαφέροντος γιατί είναι και η πρόσβασή μας προς ανατολάς, αλλά και για το ίδιο το Ντουμπάι, όπως που έχει πει και ο Υφυπουργός σήμερα, η Κύπρος για αυτούς είναι η χώρα για την πρόσβασή τους στην Ευρώπη”.

Ανέφερε ακόμη πως οι συναντήσεις αυτές είναι πολύ βοηθητικές και χρήσιμες.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κόκκινος είπε πως το Ντουμπάι έχει προχωρήσει πάρα πολύ στα θέματα τεχνητής νοημοσύνης και σε άλλες τεχνολογίες που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση της αγροτεχνολογίας, με την κλιματική αλλαγή και τις τεχνολογίες που υποστηρίζουν την κλιματική αλλαγή, οπότε μόνο θετικά μπορούν να βγουν από αυτές τις συναντήσεις.

Ερωτηθείς για την έκθεση EXPO στο Ντουμπάι, είπε πως δεν είναι για να κάνεις εμπορικές συναλλαγές τόσο όσο το να προβάλεις τη χώρα σου ως μια γεωγραφία, η οποία έχει μια παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο που αξίζει τον κόπο να είναι στο ραντάρ όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των υπόλοιπων χωρών.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.