Ενισχύεται το προσωπικό στο Νοσ. Αναφοράς μετά την αύξηση ασθενών

Ενισχύεται το προσωπικό στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς τόνισε η Αμαλία Χατζηγιάννη.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ η διευθύντρια του νοσοκομείου Αμμοχώστου ανέφερε ότι την προηγούμενη Παρασκευή ενισχύθηκε το νοσοκομείο με 8 νοσηλευτές από το νοσοκομείο Λάρνακας, χθες με 5 νεοδιορισθέντες νοσηλευτές ενώ αναμένονται αρχές της ερχόμενης εβδομάδας άλλοι 4 νοσηλευτές. Πρόσθεσε ότι προχωρούν και με τη στελέχωση ωρομίσθιου προσωπικού.

Επίσης είπε ότι το νοσοκομείο έχει ενισχυθεί με δυο πνευμονολόγους, ενώ τον ερχόμενο μήνα αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο από το εξωτερικό ένας εντατικολόγος.

Η Αμαλία Χατζηγιάννη σημείωσε ότι το 5-6% των κρουσμάτων θα χρειαστεί νοσηλεία μετά από 7-8 μέρες με αποτέλεσμα να αναμένεται αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Κάλεσε δε τον κόσμο να λαμβάνει τα μέτρα προστασίας για την προστασία κυρίως των ευπαθών ομάδων.

Σήμερα νοσηλεύονται 24 ασθενείς, εκ των οποίων οι 4 στη μονάδα αυξημένης φροντίδας. Όπως είπε η κ. Χατζηγιάννη, ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.