Ενισχύονται οι «συναισθηματικοί δεσμοί» του ΑΚΡ με την κατεχόμενη Κύπρο, γράφει τ/κ εφημερίδα

Η διαδικτυακή Μπούγκιουν Κίπρις γράφει ότι ενισχύονται «οι συναισθηματικοί δεσμοί» του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) με τα κατεχόμενα κι αναφέρει συγκεκριμένα ότι ο Μακσουτ Σερίμ, ο αρχισύμβουλος του Τούρκου Προέδρου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας της Τουρκίας γνωστής ως το «μαύρο κουτί του Ερντογάν», αγόρασε έναντι 2 εκ ΤΛ για λογαριασμό της τράπεζας, το κτίριο στην περιοχή Ντερέμπογιου στην κατεχόμενη Λευκωσία, το οποίο χτίστηκε από τον γιο του και υπέστη εμπορικές ζημίες.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι ο Μακσούτ Σερίμ ο οποίος έχει τραπεζικό υπόβαθρο, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια βαριάς φυλάκισης για πλαστογράφηση επίσημων εγγράφων, επωφελήθηκε από αμνηστία και αφού εγκατέλειψε τη θέση του στην τράπεζα Vakıfbank, συνέχισε να προχωρεί με την ενθάρρυνση κάποιων κύκλων.

Ο Σερίμ, ο οποίος διορίστηκε επικεφαλής του μυστικού ταμείου κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Ταγίπ Ερντογάν, βρίσκεται επίσης στη διοίκηση της Halk Bankası από το 2017.

Επικαλούμενη πληροφορίες, η εφημερίδα γράφει ότι ο Χαλίλ Ιμπραχίμ Σερίμ, γιός του Μακσούτ Σερίμ, ο οποίος ασχολείται με οικοδομικές εργασίες, έχτισε το υπάρχον κτίριο σε οικόπεδο στο Ντερέμπογιου με τραπεζικό δάνειο, ενώ η Halk Bankası ήταν επίσης μεταξύ των δανειστών. Ο άλλος γιος του, ο Γιασίν Εκρέμ Σερίμ, έγινε αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας με «ευνοϊκό διορισμό» τον περασμένο μήνα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.