Για ενίσχυση ανταλλαγών συζήτησαν Γιαννάκης Γαβριήλ και Πρέσβης της Κούβας

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Κούβας στην Κύπρο, Angel Gustavo Suarez Cordero, είχε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, Γιαννάκης Γαβριήλ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Όπως αναφέρεται, κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των ιστορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και των Κοινοβουλίων τους και συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης των ανταλλαγών μεταξύ των δύο Σωμάτων.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι ο Suarez Cordero εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες για τη διαχρονική αλληλεγγύη και στήριξη της Κύπρου προς τον λαό της Κούβας. Αναφερόμενος στη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθε η Κούβα, συνεπεία του εμπάργκο που της επιβλήθηκε, ο κ. Cordero ενημέρωσε τον κ. Γαβριήλ για τους επενδυτικούς σχεδιασμούς, τους οποίους προωθεί η Κούβα, με στόχο την οικονομική της ανάπτυξη.

Προστίθεται ότι, αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας στις δύο χώρες, το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη και συζητήθηκαν κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις, που μπορούν να συμβάλουν στην περαιτέρω προώθηση των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Κούβας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.