Ενίσχυση του ρόλου της ΑΗΚ προκρίνει η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ

Η ΑΗΚ πρέπει να είναι πρωταγωνιστής στα ενεργειακά ζητήματα

Την αδήριτη ανάγκη να στελεχωθεί άμεσα η ΑΗΚ με το αναγκαίο προσωπικό, να ενισχυθεί ο ρόλος της και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα ενεργειακά πράγματα του τόπου, προέκρινε το Παγκύπριο Συνέδριο της Κλαδικής ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ ΑΗΚ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Το συνέδριο χαιρέτισαν ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΗΚ, η Γενική Γραμματέας της ΠΕΟ και ο Γενικός Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ. Εισηγητική ομιλία κατέθεσε ο Γραμματέας της Κλαδικής της ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ ΑΗΚ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της συντεχνίας, από τους χαιρετισμούς και την ομιλία επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα η ΑΗΚ να παραμείνει δημόσιος οργανισμός και παράλληλα να ενισχυθεί ο ρόλος της για να είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων στα ενεργειακά ζητήματα, κάτι που θα ωφελήσει τους καταναλωτές στο σύνολο και γενικά την κοινωνία. Την ίδια ώρα, επισημάνθηκε η επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν οποιαδήποτε κενά στα θέματα ασφάλειας και υγείας που υπάρχουν, τα οποία δημιουργούνται λόγω κυρίως της υποστελέχωσης.

Στο Συνέδριο η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ ξεκαθάρισε ότι θα θέσει ενώπιον της διοίκησης και διεύθυνσης της ΑΗΚ τα πιο κρίσιμα και επείγοντα ζητήματα που την απασχολούν, τα οποία σχετίζονται με την υποστελέχωση και τα προβλήματα που αυτή μπορεί να επιφέρει στα θέματα της επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας και κενών στα θέματα ασφάλειας – υγείας, καθώς και την επίλυση χρονιζόντων στρεβλώσεων για διάφορες κατηγορίες εργαζομένων. Ξεκαθάρισε ότι αν αυτά δεν τύχουν διαλόγου και απάντησης από τον οργανισμό μέχρι τα μέσα Ιουλίου, η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ θα προχωρήσει σε εργατική διαφορά και συνδικαλιστικά μέτρα.

Οι σύνεδροι δήλωσαν ενθαρρυμένοι από την τοποθέτηση του υπουργού στο Συνέδριό μας, το περιεχόμενο και η ουσία της οποίας είναι στην ίδια γραμμή με τις θέσεις που εκφράζει η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ. Το γεγονός ότι αναγνωρίστηκε η αναγκαιότητα του ρόλου της ΑΗΚ ως του οργανισμού που μπορεί να δώσει ισορροπία στις τιμές του ρεύματος και να προστατέψει τους καταναλωτές ικανοποίησε τους συνέδρους.

Οι σύνεδροι σημείωσαν επίσης με ικανοποίηση τη δέσμευση του Υπουργού ότι η ΑΗΚ θα στελεχωθεί επαρκώς και ότι προς τούτο θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός από το αρμόδιο υπουργείο. Τέλος, η διάθεση για ανταπόκριση του Υπουργείου και της ΑΗΚ στο φλέγον ζήτημα της ασφάλειας και υγείας που υπάρχει στον οργανισμό και το οποίο έθεσε η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ κρίνεται επίσης θετική. Οι σύνεδροι αποφάσισαν να παρακολουθούν στενά την εξέλιξη των ζητημάτων και τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν και θα ελέγχουν την υλοποίησή τους. Το συνέδριο απέδωσε μεταθανάτια τιμή στον εργαζόμενο της ΑΗΚ και μέλος της Κλαδικής, Κυριάκο Αργυρού, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα πριν δύο χρόνια.

Το συνέδριο έκλεισε με την εκλογή της Γραμματείας, ενώ Γραμματέας επανεκλέγηκε ο Δημήτρης Κωνσταντίνου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy