Ενίσχυση της Κοινωνικής Κάρτας και λύσεις στην ακρίβεια του ρεύματος ζητά από την κυβέρνηση η ΕΚΥΣΥ

Έλα στο Google News

Λύσεις στο πρόβλημα της ακρίβειας στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω ενίσχυσης του θεσμού της Κοινωνικής Κάρτας ζητά από την κυβέρνηση η ΕΚΥΣΥ.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση του Άστρα, ο Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης, Κώστας Σκαρπάρης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η χρήση της δεν μπορεί να περιορίζεται στη δωρεάν διακίνηση ενός μικρού αριθμού συνταξιούχων με τα Μέσα μαζικής μεταφοράς και τόνισε ότι μέσω του θεσμού αυτού, θα πρέπει να παρέχονται εκπτώσεις από τους Ημικρατικούς Οργανισμούς όπως η Αρχή Ηλεκτρισμού.

Την ίδια ώρα ο κ. Σκαρπάρης επεσήμανε ότι η οργάνωση θα επιδιώξει συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας με αίτημα την επανάκτηση όσων δικαιωμάτων χάθηκαν κατά την κρίση του 2012 2013, αλλά και με τον Υπουργό Υγείας για συζήτηση των ψηλών χρεώσεων που πληρώνουν οι συνταξιούχοι στα φάρμακα, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τα 100 ευρώ το μήνα.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη αναθεώρησης των εισοδηματικών κριτηρίων για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ο κ. Σκαρπάρης επανέλαβε το αίτημα της ΕΚΥΣΥ για τερματισμό του πέναλτι 12% για όσους επιλέγουν να αφυπηρετήσουν στο 63ο έτος και για παραχώρηση σύνταξης χηρείας σε όσους έχασαν τις συζύγους τους πριν τη ψήφιση της νομοθεσίας του 2018.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.