Εννέα άτομα κόλλησε η γυναίκα που ήρθε από τις ΗΠΑ – Έκανε και πάρτι

Σάλος από την ασυνείδητη στη Λάρνακα - Έκανε πάρτι, γύριζε σε εστιατόρια και καφέ, και κόλλησε τουλάχιστον εννέα άτομα, μεταξύ τους και παιδιά

Εννέα άτομα κόλλησε με κορωνοϊό μέχρι τώρα η ασυνείδητη γυναίκα που ήρθε από τις ΗΠΑ και ενώ θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, τριγύριζε σε όλη την Κύπρο με αποτέλεσμα να μεταδίδει τον ιό ανεξέλεγκτα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Υπ. Υγείας, ακόμα δύο επαφές του κρούσματος που είχε έρθει από τις ΗΠΑ, προστέθηκαν στο cluster που μέχρι τώρα μετράει 9 κρούσματα από στην Λάρνακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα όχι μόνο παραβίασε την καραντίνα, αλλά επισκέφτηκε γνωστούς και συγγενείς σε πολλά σημεία της Κύπρου, αλλά και χώρους εστίασης στη Λάρνακα ενώ αυτό που προκαλεί έντονη ανησυχία, είναι οι πληροφορίες που θέλουν την ασυνείδητη γυναίκα να έχει κάνει πάρτι γενεθλίων για την κόρη της μεταδίδοντας τον ιό σε παιδιά.

Οι λοιμοξιολόγοι έχουν ξεκινήσει αγώνα χρόνου προκειμένου να εντοπίσουν τα «θύματα» της γυναίκας προτού μεταδώσουν και αυτοί με τη σειρά τους τον ιό σε άλλους πολίτες.

Δέκα κρούσματα το Σάββατο

Ακόμα δέκα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο το Υπ. Υγείας χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτό τα κρούσματα που τυχόν να εντοπιστούν από τον τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο στη Λεμεσό.

Το πρωί, με ενημέρωση του Υπουργείου, εντοπίστηκαν πέντε κρούσματα από σύνολο 990 εργαστηριακών διαγνώσεων που ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

Από 242 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, προέκυψαν 3 κρούσματα.
Από 527 δείγματα που λήφθηκαν από την Επαρχία Λεμεσού στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3,000 ατόμων, προέκυψαν 2 κρούσματα.

Από την ιδιωτική πρωτοβουλία τα 3 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Λεμεσό και αφορούν:

2 άτομα ζευγάρι, εκ των οποίων το ένα άτομο παρουσίασε συμπτώματα
1 άτομο που ήταν επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος και παραβίασε την καραντίνα του για να κάνει ιδιωτικά το τεστ.

Τα 2 άτομα από τον τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο στην Λεμεσό αφορούν και πάλι άτομο που ενώ ήταν επαφή, πήγε για να κάνει το τεστ και άτομο που είχε συμπτώματα και αντί να επικοινωνήσει με τον Προσωπικό της Ιατρό, έκανε το τεστ στο πλαίσιο του προγράμματος.

Τίθεται και πάλι το ζήτημα της παραβίασης της καραντίνας από επαφές κρουσμάτων. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι όταν κάποιος παρουσιάζει συμπτώματα, ΠΡΕΠΕΙ να επικοινωνεί με τον Προσωπικό του Ιατρό για οδηγίες και να μην μεταβαίνει ιδιωτικά για εξέταση, ιδιαίτερα σε πολυσύχναστους χώρους.

Το απόγευμα ανακοινώθηκαν άλλα πέντε κρούσματα.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

Από 117 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, προέκυψαν 4 κρούσματα.

Από 206 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, προέκυψε 1 κρούσμα.

Πρόκειται για:

  • 2 επαφές από το cluster του κρούσματος που είχε έρθει από τις ΗΠΑ. Το cluster με τα 2 σημερινά έχει 9 κρούσματα από την Λάρνακα.
  • 2 επαφές από το cluster της ασφαλιστικής στην Λεμεσό. Ο ένας από τους 2 πήγε μόνος του ιδιωτικά, ενώ ήταν προγραμματισμένος να πάει μέσω της ιχνηλάτησης. Σύνολο στο cluster με τα 2 σημερινά έχουμε 8 κρούσματα, από την Λεμεσό.

Το 5ο άτομο έκανε την εξέταση στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου. Είναι στην Λευκωσία.

 

Όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο και όλη την επικαιρότητα στο dialogos.com.cy