Εννέα εξιτήρια δόθηκαν σήμερα σε ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Τα εξιτήρια δόθηκαν σε ασθενείς, μεταξύ των οποίων και δύο ηλικιωμένοι, που τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων τους είναι αρνητικά στον κορωνοϊό.

Οι τρεις ασθενείς μεταφέρθηκαν σπίτι τους όπου θα παραμείνουν υπό περιορισμό για 14 μέρες.

Τα άλλα έξι εξιτήρια δόθηκαν σε ασθενείς οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί και μεταφέρθηκαν με μικρό λεωφορείο το οποίο έχει στελεχωθεί με ειδικό πλήρωμα, στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort Rehabilitation, Wellness, Assisted Living στην Τερσεφάνου, όπου και θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.

Εν τω μεταξύ μέχρι τις επτά απόψε συνολικά 25 άτομα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, τρία εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αφού χρειάζονται πιο στενή υποστήριξη, ενώ η κατάσταση στο Νοσηλευτήριο χαρακτηρίζεται ως πλήρως διαχειρίσιμη.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι από τις 11 Μαρτίου όταν άρχισε τη λειτουργία του το Νοσοκομείο Αναφοράς, έγιναν 101 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό και δόθηκαν 69 εξιτήρια.