Εννιά χρόνια στην κορυφή ο Παρέλλης

Εννιά συνεχόμενες πρωτιές στους Παγκύπριους Αγώνες στίβου μετράει πλέον ο Απόστολος Παρέλλης. Ο Κύπριος δισκοβόλος του ΓΣΠ με τη βολή 63.09μ. στο Τσίρειο, το περασμένο Σάββατο (27/06), πήρε την πρωτιά στους Παγκύπριους Αγώνες του 2015, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ο κυρίαρχος του δίσκου στην Κύπρο.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΧαρακτηριστικό είναι πως η χειρότερη βολή του Απόστολου στους φετινούς Παγκύπριους, το 60.21μ. της πρώτης προσπάθειας, ήταν σχεδόν οκτώ μέτρα πιο μπροστά από την καλύτερη βολή του δεύτερου στην κατάταξη, Ορέστη Αντωνιάδη. Για την ιστορία, στους Παγκύπριους Αγώνες του 2015, ο Παρέλλης έριξε κατά σειρά 60.21μ., 62.91μ., 63.09μ., 62.28μ., 61.15μ. και 61.02μ.

«Μετά την τρίτη βολή ένιωσα ότι άδειασα και δεν μπορούσα να ρίξω πιο μακριά στη συνέχεια. Αν δεν ήταν η ίωση που με ταλαιπώρησε τις προηγούμενες μέρες, νιώθω ότι θα μπορούσα να ρίξω τη μεγάλη βολή που περιμένω», είπε ο ίδιος αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Πέρα από τις εννιά πρώτες θέσεις σε Παγκύπριους Αγώνες, ο Παρέλλης μετράει και έντεκα καταρρίψεις του εθνικού ρεκόρ, με το 65.36μ. να αποτελεί την τελευταία, από τον Ιούνιο του 2012.

Ο Παρέλλης έριξε φέτος 65.04μ. πιάνοντας έτσι το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου, όμως την ίδια στιγμή ψάχνει να ρίξει 66 μέτρα που θα του δώσει και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Με το δικό του Παγκύπριο ρεκόρ να βρίσκεται στο 65.36μ., ο αθλητής του ΓΣΠ πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν για να τα καταφέρει.

Πάει Μαδρίτη-Λουκέρνη
Γι΄ αυτό το λόγο, ο Παρέλλης θα αγωνιστεί σε δύο υψηλού επιπέδου μίτινγκ τον Ιούλιο, πριν μεταβεί στην κινεζική πρωτεύουσα για το μεγάλο φετινό ραντεβού του στίβου. Συγκεκριμένα, στις 11 Ιουλίου ο Κύπριος δισκοβόλος θα αγωνιστεί στο IAAF World Challenge στη Μαδρίτη της Ισπανίας, ενώ τρεις μέρες μετά θα πάει στη Λουκέρνη της Ελβετίας για ένα ευρωπαϊκό μίτινγκ.

«Οι καλές βολές έρχονται συνήθως σε αγώνες όπου υπάρχει έντονος ανταγωνισμός. Γι΄ αυτό επέλεξα να αγωνιστώ στα δύο μίτινγκ τον Ιούλιο, σε προορισμούς όπου δεν θα κουραστώ στο ταξίδι, έτσι ώστε να είμαι φρέσκος όταν θα μπω στη βαλβίδα. Όμως τα 66 μέτρα δεν είναι ο άμεσος στόχος, έχω περιθώριο ως τον Ιούλιο του 2016 να το πετύχω. Μπορεί μέχρι τότε να βγει σε κάποιον αγώνα, αλλά δεν θα πιέζομαι για τα 66 μέτρα», τόνισε ο Απόστολος Παρέλλης.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei