Ενοχή Ρουπακιά πρότεινε η Εισαγγελέας – Αθώωση υπόλοιπων για φόνο Φύσσα

Την ενοχή του Γιώργου Ρουπακιά για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα από πρόθεση, πρότεινε η Εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, η Εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή των άλλων 17 συγκατηγορουμένων του Ρουπακιά, οι οποίοι κατηγορούνται είτε για άμεση είτε για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα. Στην πρότασή της η Εισαγγελέας υποστήριξε ότι αν και ήταν παρόντες στο περιστατικό, δεν προκύπτει ότι ενθάρρυναν τον Ρουπακιά για τη δολοφονία, ούτε ότι υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός. «Ήταν ελάχιστος ο χρόνος που μεσολάβησε από τη στιγμή που ο δράστης βγήκε από το αυτοκίνητο και επιτέθηκε στον Φύσσα. Δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν την ανθρωποκτόνο πρόθεση του δράστη. Εάν υπήρχε σχέδιο για τη δολοφονία, θα έπαιρνε και ο Ρουπακιάς SMS», υποστήριξε η Εισαγγελέας.

Αναφορικά με τον Ρουπακιά, η Εισαγγελέας σημείωσε ότι χτύπησε το θύμα με μανία σε καίρια σημεία, αποδεχόμενος το ανθρωποκτόνο αποτέλεσμα της πράξης του. «Οι ισχυρισμοί του ότι προκλήθηκε από τον Φύσσα και ότι φοβήθηκε γιατί τράβηξε μαχαίρι δεν ευσταθούν» είπε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου. Πρόσθεσε, δε, ότι ο Γ. Ρουπακιάς ήταν «σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, η οποία του επέτρεπε την ήρεμη σκέψη και αποδεχόμενος το θανατηφόρο αποτέλεσμα των ενεργειών του, και χρησιμοποιώντας το αναδιπλούμενο μαχαίρι, έπληξε τον Παύλο Φύσσα δύο φορές στο ύψος της καρδιάς».

Η πρόταση της Εισαγγελέως προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα, η οποία αποχώρησε από την αίθουσα. Εντός της ημέρας αναμένεται η ολοκλήρωση της πρότασης της εισαγγελικής έδρας και για την κατηγορία σύστασης εγκληματικής οργάνωσης για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής.