Ενοχλημένο το ΥΠΕΣ από την Υπ. Θήρας για τον Ακάμα – Ετοιμάζεται να εγκληματήσει η Κυβέρνηση, λένε ΑΚΕΛ-Οικολόγοι

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η Διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών φέρεται να είναι ενοχλημένη από τον τρόπο που ενήργησε η Υπηρεσία Θήρας, η οποία εντοπίζει σοβαρές, αρνητικές, συσσωρευτικές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο Ακάμα.

Μεταξύ άλλων η Υπηρεσία Θήρας αναφέρει ότι θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις, εάν ισχύσει η πολιτική της μεμονωμένης κατοικίας, υποστηρίζει ότι δεν ρυθμίζεται ικανοποιητικά το θέμα του επισκέψιμου αγροκτήματος και διαφωνεί με τις προτεινόμενες ζώνες εξειδικευμένων αναπτύξεων σε Ίνεια, Δρούσεια Κάθηκα-Αρόδες.

Ζητά επίσης περιορισμούς στις τουριστικές ζώνες στο Νέο Χωριό και στην Ίνεια, ενώ είναι εναντίον στη νέα προτεινόμενη λατομική ζώνη στην Ανδρολύκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδες Φιλελεύθερος το θέμα που προέκυψε με την Υπηρεσία Θήρας συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να γίνει μετάκληση εμπειρογνωμόνων σε θέματα ορνιθοπανίδας, οι οποίοι θα εξετάσουν από κοινού με την Υπηρεσία Θήρας τις θέσεις της σε ό,τι αφορά στις πρόνοιες του υπό εξέταση αναθεωρημένου τοπικού σχεδίου.

Για να επιτευχθεί όμως κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει μέσω του επιτρεπόμενου θεσμικού πλαισίου.
Επομένως, θα πρέπει η ίδια η Υπηρεσία Θήρας με επιστολή που θα αποστείλει στην Περιβαλλοντική Αρχή, να ζητά τη μετάκληση εμπειρογνωμόνων με εξειδίκευση σε θέματα πτηνοπανίδας.

Ετοιμάζεται να εγκληματήσει η Κυβέρνηση – Δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια το ΑΚΕΛ διαμηνύει ο Δαμιανού

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εγκληματήσει στον Ακάμα, σχολίασαν στον ΑΣΤΡΑ οι Αριστος Δαμιανού και Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Άριστος Δαμιανού τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει η παρούσα διακυβέρνηση η οποία ετοιμάζεται να ολοκληρώσει ένα έγκλημα στον Ακάμα.

Πρόσθεσε ότι όλα θυσιάζονται στον βωμό των οικονομικών αλλά και πολιτικών συμφερόντων ενόψει εκλογών, αφού οι κυβερνώντες θέλουν να χαϊδεύσουν τα αυτιά των κατοίκων της περιοχής.

Ο κύριος Δαμιανού τόνισε ότι η επιτροπή εσωτερικών θα αναμένει να ακούσει τις τελικές αποφάσεις όλων των εμπλεκόμενων τμημάτων αφού η υπηρεσία θήρας και το τμήμα περιβάλλοντος έχουν εκφράσει διαφωνίες.
Τόνισε ότι το ΑΚΕΛ δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια και θα αντιδράσει, αφού διαφωνεί κάθετα με την λογική του πολεοδομικού σχεδιασμού την στιγμή που μιλάμε για τον Ακάμα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου επέκρινε την κυβέρνηση αφού συνειδητά αποφάσισε να κτίσει τον Ακάμα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά έτσι σκέφτονται τα μυαλά που μας κυβερνούν και θέλουν μεμονωμένες κατοικίες, δρόμους και επισκεπτόμενα αγροκτήματα στην περιοχή.

Ο κύριος Θεοπέμπτου είπε ότι δεν γίνεται να κτίζουμε ότι θέλουμε και όπου θέλουμε, και σημείωσε ότι πολλοί πολίτες ετοιμάζονται να προχωρήσουν με καταγγελία στην Ε.Ε για αυτό που σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνηση στον Ακάμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.