Ενοχλημένος ο Χατζηπαντέλα περί «βαθέος κράτους» στο Υπουργείο Υγείας

Υπουργός Υγείας – Δηλώσεις για νέα μέτρα Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος Ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα προβαίνει σε δηλώσεις αναφορικά με τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου. // Health Minister – Statements on new measures Presidential Palace, Lefkosia, Cyprus The Minister of Health, Mr Michalis Hadjipantela, makes statements on the new measures decided during the meeting of the Council of Ministers.

Το Υπουργείο Υγείας είναι ανοικτό σε εισηγήσεις για τον Συνήγορο του Ασθενούς, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, απαντώντας σε ερώτηση για την καταγγελία του προέδρου της ΟΣΑΚ, Μάριου Κουλούμα, σχετικά με το νομοσχέδιο περί Συνηγόρου του Ασθενούς. Το Υπουργείο, συνέχισε ο κ. Χατζηπαντέλα, έχει δώσει ένα νομοσχέδιο που χρονολογείται από το 2016 για διαβούλευση, στο πλαίσιο της οποίας ακούει τις παρατηρήσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων. «Έχουμε την καλή διάθεση να ακούσουμε τις εισηγήσεις των ασθενών, αλλά στόχος μας είναι να κάνουμε ένα νομοσχέδιο λειτουργικό και ένα θεσμό που να εξυπηρετεί τους ασθενείς», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρξει τροποποίηση της απόφασης του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι θα διορίζει τον Συνήγορο του Ασθενούς ο Υπουργός Υγείας, είπε ότι «εάν είναι απόφαση από τον Πρόεδρο, θα τη σεβαστούμε». Ανέφερε εξάλλου ότι «όταν κάνεις πράγματα, κάποιες φορές κάνεις και λάθη, αλλά δεν ανεχόμαστε να μας μηδενίζουν τη στιγμή που προσπαθούμε να προωθήσουμε ένα νομοσχέδιο που το θέλουν οι ασθενείς εδώ και έξι χρόνια», προσθέτοντας ότι περιμένει λίγο περισσότερο σεβασμό και κατανόηση σε όλες αυτές τις προσπάθειες που γίνονται. Σχολιάζοντας τη δήλωση του Μάριου Κουλούμα για «βαθύ κράτος» εντός του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε ότι ο κ. Κουλούμας έχει άδικο. «Είμαι ο πολιτικός προϊστάμενος αυτού του Υπουργείου, ξέρω από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα τι κάνουν οι συνεργάτες μου στο Υπουργείο Υγείας και δεν ανέχομαι κανέναν να τους κατηγορεί».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy