Ενόχλησε ακόμα και το όνομα του Δρουσιώτη;


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Του
Κώστα Α. Κωνσταντίνου

 

Προσπάθησε να δικαιολογηθεί το ΡΙΚ για τη μη μετάδοση τηλεοπτικής συνέντευξης του Μακάριου Δρουσιώτη, «Με τη Φωνή σου».  Στη σύντομη ανακοίνωσή του το Ίδρυμα δηλώνει πως δεν υπήρξε καμία άνωθεν παρέμβαση για το συγκεκριμένο θέμα.

Προηγουμένως, όμως, φρόντισε να μας πει ότι ο λόγος ακύρωσης της φιλοξενίας «συγκεκριμένου δημοσιογράφου» στην εκπομπή «Με τη Φωνή σου», ήταν γιατί έκρινε πως «ήταν εντελώς ξένη προς το φάσμα της θεματολογίας της συγκεκριμένης εκπομπής, η οποία σχεδιάστηκε για να δώσει φωνή σε θέματα μόνο κοινωνικού χαρακτήρα, που αφορούν, προβληματίζουν και ταλανίζουν μαζικά την κυπριακή κοινωνία, όπως θέματα παιδείας, υγείας και κοινωνικής πρόνοιας».

Η εκπομπή, αναφέρεται, μεταδίδεται ζωντανά με τη συμμετοχή των πολιτών, δίνοντας το δικαίωμα σε όλους να παρεμβαίνουν, να καταγγέλλουν και να αναδεικνύουν στην πραγματική τους διάσταση, θέματα που ταλανίζουν συμπολίτες μας για να δημοσιοποιούνται και ει δυνατόν να επιλύονται. Κατ’ αρχάς προσπερνώ το «συγκεκριμένου δημοσιογράφου». Προς τι η παράλειψη αναφοράς του ονόματος ενός γνωστού δημοσιογράφου που είναι στην πιάτσα εδώ και 30 χρόνια; Ενόχλησε ακόμα και το όνομα; Το αφήνω ώς εδώ. Το πλέον εντυπωσιακό λεκτικό της ανακοίνωσης είναι τα κοινωνικά θέματα «που αφορούν, προβληματίζουν και ταλανίζουν μαζικά την κυπριακή κοινωνία». Αλήθεια ποιος αποφάσισε μέσα στο Ίδρυμα το τι προβληματίζει και τι δεν προβληματίζει την κοινωνία; Και από πότε τα ζητήματα που αφορούν τις οικονομικές δραστηριότητες του περίγυρου του ηγέτη ενός κράτους, παύουν να μπαίνουν μέσα στο κάδρο των θεμάτων που απασχολούν την κοινή γνώμη; Και γιατί να μην καταπιάνονται τα τηλεφωνήματα των πολιτών με τα χρυσά διαβατήρια ή τα διαφόρων προελεύσεων papers ή τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες; Ή μήπως το πρόσφατο πόθεν έσχες του; Πάλι καλά που υπάρχουν και οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών για να μας θυμίζουν την πραγματική τάση ανάμεσα στην κοινωνία, οι οποίες θα έλεγε κάποιος θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν μπούσουλα για το τι ενδιαφέρει την κοινή γνώμη και τι όχι. Μόνον μια διαγώνια ανάγνωση της δημοσκόπησης που το ίδιο το ΡΙΚ παρήγγειλε και δημοσίευσε τον περασμένο Μάρτιο μιλά από μόνη της ως προς τα κοινωνικά προβλήματα που οι ίδιοι οι πολίτες ιεραρχούσαν ως τα σημαντικότερα για αυτούς. Η πλειοψηφία των πολιτών, σε ποσοστό 28%, εντόπιζε ως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Κύπρος τη διαφθορά, δεύτερη την πανδημία με 26% και τρίτη την οικονομία με 18%. Φαίνεται ότι κάποιοι έθεσαν ως διακύβευμά τους, την προστασία του προεδρικού και κυβερνητικού προφίλ μακριά από τα όποια τσαλακώματα. Και προφανώς αποφεύγουν όσους τους χαλούν τη σούπα.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.