Ενόχλησε η αναφορά στην ΕΟΚΑ Β΄

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Κ. Χατζηγιάννης πήρε την πρωτοβουλία να καταθέσει στη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος «για τη διαφύλαξη της μνήμης των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού» που δολοφονήθηκαν από τον κατοχικό στρατό και τους «γκρίζους λύκους» το καλοκαίρι του 1996.

Όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, το ψήφισμα έτυχε διαβούλευσης ανάμεσα στα κόμματα κατά τη σύσκεψη των αρχηγών/εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ανάμεσα στις αναφορές που προστέθηκαν ήταν και η αναφορά στο προοίμιο του ψηφίσματος για το καθήκον της Πολιτείας να διαφυλάττει απαρασάλευτη τη μνήμη των ηρωικώς θυσιασθέντων «ως αποτέλεσμα του δίδυμου εγκλήματος του προδοτικού πραξικοπήματος της Χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β’ και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής και κατοχής». ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ διά των εκπροσώπων τους στη σύσκεψη διαφώνησαν στην αναφορά στην ΕΟΚΑ Β’.

Υπήρξε και συνέχεια όμως. Ο Κ. Χατζηγιάννης με έντονη αντίδραση στην τελευταία Ολομέλεια της 10ης Νοεμβρίου ζήτησε την αναβολή της έγκρισης του ψηφίσματος, ενοχλημένος σφόδρα επειδή… του άλλαξαν το κείμενο. Όλα αυτά γιατί ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ δεν θέλουν να γίνεται αναφορά στην ΕΟΚΑ Β’.

Εξ ευωνύμων

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.