Ενόχληση ΠΑΣΥΚΙ για ένταξη ΟΚΥπΥ στην ΟΕΒ


Ερωτήματα  σε σχέση με την ένταξη του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) στην Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) απευθύνει η ΠΑΣΥΚΙ προς την πολιτεία, την οποία καλεί να αναλάβει τις ευθύνες της.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει πως ενώ ο δημόσιος τομέας της υγείας διέρχεται ταυτόχρονα από δύο τεράστιες δοκιμασίες, την ένταξη στο ΓεΣΥ, καθώς και την αντιμετώπιση της πανδημίας, η μόνη έννοια των διοικούντων ήταν προφανώς η εγγραφή στην ΟΕΒ.

Όπως σημειώνει «ενώ οι λειτουργοί Υγείας βρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή, αναζητώντας  αγωνιωδώς λύσεις, για να καλύψουν την οργανωτική ανεπάρκεια του οργανισμού, για να διαφυλάξουν τη δημόσια υγεία, οι διοικούντες τον ΟΚΥπΥ αναλώνονται σε μια εμφύλια διαμάχη μεταξύ κεντρικής και περιφερικής διοίκησης.

Η ΠΑΣΥΚΙ διερωτάται «τι αποσκοπεί η εγγραφή του ΟΚΥπΥ στον ΟΕΒ», για να συμπληρώσει ότι «ομολογούμε ότι καταβάλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια να αντιληφθούμε τον σκοπό της συγκεκριμένης πράξης, με ποιο τρόπο θα βοηθήσει και θα ενισχύσει τις προσπάθειες για ανάδειξη και ενίσχυση του ρόλου και του χαρακτήρα των δημοσίων νοσηλευτηρίων, ιδιαίτερα στην παρούσα περίοδο».

Μήπως, διερωτάται, «αποτελεί το προάγγελο αυτού που η κοινωνία συζητά πλέον ανοικτά; Μήπως να αναμένουμε και τη μετοχοποίηση των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων και την ανάληψη από επενδυτή; Πως γίνεται ένας οργανισμός που εντάσσεται στο Γενικό Προϋπολογισμό του Κράτους και στον οποίο απασχολούνται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι να εγγραφεί σε ομοσπονδία εργοδοτών και βιομηχάνων;  Αναλογιστήκατε τι συνέπειες θα έχει για τις ζωές όλων μας αν σε λίγα χρόνια, στην επόμενη πανδημία δεν θα υπάρχουν δημόσια νοσηλευτήρια;».

Αναφέρει ακόμα πως έχει επιδείξει αρκετή ανοχή στην προσπάθεια να διαγραφεί ο δημόσιος χαρακτήρας των νοσοκομείων, που προστατεύουν όλους και που ανήκουν στον κυπριακό λαό.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News