Ενοχλούνται κάποιοι γιατί το ΑΚΕΛ δεν γονάτισε σε φιλοδοξίες και γραμμές άλλων

Οι θέσεις μου στο Κυπριακό ενόχλησαν το βαθύ κράτος, γι’ αυτό και με κτυπούν, δήλωσε στον Άστρα ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της κυβέρνησης ότι το ΑΚΕΛ στέλνει εθνικά επιζήμια μηνύματα προς το εξωτερικό, ο Άντρος Κυπριανού απέρριψε αυτό τον ισχυρισμό της κυβέρνησης, λέγοντας ότι ο Γ.Γ. του ΟΗΕ δεν περιμένει από τον Άντρο Κυπριανού να μάθει για το δείπνο αφού ήταν ο ίδιος παρόν και τα ξέρει από πρώτο χέρι. Διερωτήθηκε επίσης γιατί ο πρόεδρος αγωνιά για το περιεχόμενο της έκθεσης του Γ.Γ. Κανονικά, υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να ήταν σίγουρος ότι θα καταδικάζεται η Τουρκία.

Ο Γ.Γ. στο Κραν Μοντάνα, πρόσθεσε ο Ά. Κυπριανού, είχε ξεκαθαρίσει εξαρχής στην Τουρκία ότι δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά επεμβατικά δικαιώματα και εγγυήσεις και ότι πρέπει να δοθεί η Μόρφου. Στην Ε/κ πλευρά είχε πει ότι πρέπει μεταξύ άλλων να συζητήσει την εκ περιτροπής προεδρίας, την ισότιμη μεταχείριση των Τούρκων πολιτών και το εδαφικό.Με βάση το άτυπο έγγραφο του Γ.Γ. για τον μηχανισμό εφαρμογής της λύσης, συμπλήρωσε, δεν δινόταν κανένας ουσιαστικός ρόλος στις εγγυήτριες δυνάμεις οι οποίες απλώς θα ήταν παρατηρητές.

Εκείνο για το οποίο κατηγορείται ο πρόεδρος Αναστασιάδης, κατέληξε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, είναι ότι ενώ ο ΟΗΕ, η Ε.Ε., η Βρετανία, η Ελλάδα είχαν αυτή τη θέση, ο πρόεδρος κλώτσησε την πρόταση χωρίς καν να τη συζητήσει.

Πολιτικά επικίνδυνη η πολιτική Νικόλα 

Πολιτικά επικίνδυνη χαρακτήρισε την πολιτική του Νικόλα Παπαδόπουλου στο Κυπριακό, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ.

Ενώ ο κ. Παπαδόπουλος λέει ότι στηρίζει τη λύση ΔΔΟ, είπε, η ΕΔΕΚ έχει απορρίψει την Δ.Δ.Ο., ενώ η Αλληλεγγύη υποστηρίζει ενιαίο κράτος. Σχολιάζοντας τη σημερινή δήλωση Παπαδόπουλου ότι αποτελεί ψευτοδίλημμα η Δ.Δ.Ο., ο Ά. Κυπριανού τόνισε ότι η μορφή του κράτους είναι ουσιαστική και όχι ψευτοδίλημμα. Είπε ακόμη ότι ο κ. Παπαδόπουλος διαστρέφει τις συγκλίσεις, φέροντας ως παράδειγμα την ισότιμη μεταχείριση των Τούρκων πολιτών, για την οποία ο κ. Παπαδόπουλος διατείνεται ότι θα έρθουν 80 εκ. Τούρκοι πολίτες, ενώ οι συγκλίσεις έχουν καθορίσει ότι η αναλογία θα είναι 1 προς 4.

Σε ότι αφορά την ΑΟΖ και ότι η τουρκική εθνοσυνέλευση θα πρέπει να εγκρίνει πρώτα τη συμφωνία που θα γίνει μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας και μετά να προχωρήσουμε στη λύση του Κυπριακού, ο Ά. Κυπριανού επισήμανε ότι ουσιαστικά ο Ν. Παπαδόπουλος παραπέμπει το θέμα στις ελληνικές καλένδες. Σημείωσε ότι με την εισήγηση Παπαδόπουλου το Κυπριακό μπορεί να διαιωνίζεται χωρίς λύση, αφού η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε ότι αφορά τη στάση Παπαδόπουλου απέναντι στο ΑΚΕΛ, ο Ά. Κυπριανού υπενθύμισε ότι από την πρώτη στιγμή που ο σημερινός πρόεδρος του ΔΗΚΟ μπήκε στην πολιτική, κατέβαλε προσπάθεια ισοπέδωσης της διακυβέρνησης Χριστόφια. Χέρι χέρι με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, πρόσθεσε, σταμάτησε όλες τις προσπάθειες για φορολογία του πλούτου και προέκρινε τη φορολογία των ασθενέστερων τάξεων.

Με τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου επιχειρείται να πληγεί το ΑΚΕΛ

Με τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον του επιχειρείται να πληγεί το ΑΚΕΛ δήλωσε στον Άστρα ο Άντρος Κυπριανού. Κληθείς να σχολιάσει τα όσα διαδίδονται τελευταία για τον ίδιο και το εξοχικό τους στις Αρόδες, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ είπε ότι η πραγματική αιτία των επιθέσεων είναι η στάση του ΑΚΕΛ σε ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και ιδιαίτερα στο Κυπριακό. Ενοχλούνται κάποιοι, είπε, γιατί το ΑΚΕΛ δεν γονάτισε σε προσωπικές φιλοδοξίες και πολιτικές γραμμές άλλων. Σχολιάζοντας τις φήμες που τον φέρουν να έχει ανακαινίσει το εξοχικό του στις Αρόδες, ο Ά. Κυπριανού είπε καταρχήν ότι δεν πρόκειται για αρχοντικό αλλά για ένα μικρό σπιτάκι.

Είπε ακόμη ότι ο δήμαρχος Πάφου μπορεί να μην αναφέρθηκε απευθείας στον ίδιο όταν έκανε κάποιες καταγγελίες, αλλά παρασκηνιακά διαδίδει διάφορα. Γι’ αυτό και αύριο, έχει προσκαλέσει δημοσιογράφους στις Αρόδες για να δουν το «περιβόητο» εξοχικό του.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.