Ένοχος ο ένας από τους δύο γιατρούς για το θάνατο του 10χρονου μαθητή από το Αλεθρικό

Ένοχος κρίθηκε ο ένας από τους δύο γιατρούς που κατηγορούνταν για το θάνατο του 10χρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας τον Μάιο του 2018. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι έκρινε ένοχο τον γιατρό Ηρακλή Παντελιδάκη ενώ ταυτόχρονα, ο δεύτερος κατηγορούμενος γιατρός Κυριάκος Κυριακίδης αθωώθηκε και απαλλάχθηκε.


Ο Δρ Παντελιδακης, κατά τον επίδικο χρόνο ήταν γενικός γιατρός στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και ο Δρ. Κυριάκος Κυριακίδης, ήταν τότε διευθυντής του τμήματος. Σύμφωνα με την ετυμηγορία, ο Δρ. Παντελιδάκης έδρασε αλόγιστα, απερίσκεπτα και επικίνδυνα και δεν μελέτησε όπως έπρεπε την ακτινογραφία του 8 χρόνου.
Η υπόθεση ορίστηκε στις 26 Μαϊου για αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής.

Η κατηγορία που αντιμετώπισαν οι γιατροί ήταν πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης. Πιο συγκεκριμένα, κατηγορήθηκαν ότι κατά την εξέταση του μικρού δεν εντόπισαν στην ακτινογραφία το κάταγμα κρανίου, παρέλειψαν να ζητήσουν γνωμάτευση από ακτινολόγο και ενώ έπρεπε να τον θέσουν υπό παρακολούθηση, του έδωσαν εξιτήριο με αποτέλεσμα την πρόκληση του θανάτου του.

Ο μικρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από πτώση στο Δημοτικό Σχολείο Αλεθρικού και αφού εξετάστηκε, απολύθηκε για να μεταφερθεί λίγες ώρες αργότερα από τη μητέρα του πίσω στο νοσοκομείο.


Το παιδί απεβίωσε στο χειρουργείο στο νοσοκομείο Λευκωσίας.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.