Ένοχος ο Μαμαλικόπουλος για τις απόπειρες δολοφονίας του «Μαύρου» και του Κρητικού και δύο άλλων

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου έκρινε σήμερα τον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, 39 ετών, ως τον ηθικό αυτουργό για τις απόπειρες φόνου του Κώστα Χαραλάμπους, άλλως Μαύρου το 2019 στη Λάρνακα και του επιχειρηματία Κώστα Κρητικού το 2020, στην Αγία Νάπα.

Συγκεκριμένα το Κακουργιοδικείο έκρινε σήμερα, ύστερα από ακροαματική διαδικασία, ένοχο τον Μαμαλικόπουλο και στις 24 συνολικά κατηγορίες που αντιμετώπιζε, μεταξύ των οποίων συνομωσία για φόνο, απόπειρα φόνου, κατοχή και μεταφορά πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών και προμήθειας ναρκωτικών, δηλαδή δύο κιλών κάνναβης.

Επίσης κρίθηκε ένοχος για απόπειρα φόνου τεσσάρων ατόμων, τριών ατόμων από το Αυγόρου και μίας κοπέλας από την Ελλάδα, που βρίσκονταν την ώρα της απόπειρας εναντίον του Κώστα Κρητικού στο καφεστιατόριο στην Αγία Νάπα και δέχθηκαν τους πυροβολισμούς που προορίζονταν για τον επιχειρηματία.

Στην απόφαση του Σώματος, που αριθμεί 127 σελίδες – που εκτίει ποινή ισόβιας φυλάκισης, για το πενταπλό φονικό που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα τον Ιούνιο του 2012 – αναφέρεται ότι αποδείχθηκαν όλες οι κατηγορίες εναντίον του και κρίθηκε ένοχος ότι σχεδίασε και οργάνωσε μέσα από τις Κεντρικές Φυλακές τις απόπειρες φόνου εναντίον του Χαραλάμπους και του Κρητικού.

Ο Μαμαλικόπουλος κατονομάστηκε ως ο ηθικός αυτουργός των δύο εγκλημάτων από τον Χαράλαμπο Χρυσάνθου, άλλως Χάμπουργκερ, ο οποίος παραδέχθηκε πως ήταν ο εκτελεστής στις δύο απόπειρες. Ο Χρυσάνθου είχε καταθέσει ως βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Μαμαλικόπουλου και η κατάθεσή του κρίθηκε από το Κακουργιοδικείο ως «αξιόπιστη» και «ποιοτική», πάνω στην οποία μπορεί να βασιστεί το Δικαστήριο.

Το Κακουργιοδικείο έκρινε επίσης ένοχο τον Δημήτρή Μαμαλικόπουλο, ότι εφοδίασε τον Χρυσάνθου (εκτελεστή) με οπλισμό και πυρομαχικά, ούτως ώστε να πραγματοποιήσει τις δύο απόπειρες φόνου, ενώ του παρείχε οδηγίες και πληροφορίες σε σχέση με τα υποψήφια θύματα.

Ο Χρυσάνθου ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 35 χρόνων για τις δύο υποθέσεις, παραδέχθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου ότι πήρε ως αντάλλαγμα ποσότητα ναρκωτικών για δική του χρήση.

Υπενθυμίζεται ότι η απόπειρα φόνου κατά του Κώστα Χαραλάμπους, διαπράχθηκε στις 27 Νοεμβρίου του 2019 στον ισόγειο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας όπου διέμενε, κοντά στην περιοχή του λιμανιού Λάρνακας, ενώ η απόπειρα εναντίον του Κώστα Κρητικού έγινε  στις 16 Φεβρουαρίου του 2020, σε καφεστιατόριο στο κέντρο της Αγίας Νάπας.

Σημειώνεται ότι ο Κρητικός, είχε αναχωρήσει από το καφεστιατόριο λίγα λεπτά πριν τους πυροβολισμούς που έριξε εναντίον του ο Χαράλαμπος Χρυσάνθου, άλλως Χάμπουργκερ, ο οποίος δεν είχε αντιληφθεί την αναχώρηση του υποψήφιου θύματος.

Ωστόσο από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις θαμώνες που βρίσκονταν τη συγκεκριμένη ώρα εντός του καφεστιατορίου.

Ο Ιωάννης Λαλιάς, συνήγορος υπεράσπισης του Μαμαλικόπουλου κατέθεσε γραπτή αγόρευση για μετριασμό της ποινής του πελάτη του και το Κακουργιοδικείο όρισε την 25η Ιουλίου ως ημερομηνία για επιβολή ποινής.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.