Ενώνουν δυνάμεις για την ισότητα στο ΝΒΑ



Ισχυρό μήνυμα κατά του ρατσισμού έστειλε με επιστολή του προς όλα τα μέλη του ΝΒΑ ο κομισάριος του πρωταθλήματος Άνταμ Σίλβερ. Όπως αποκάλυψε το δίκτυο «ESPN», ο Σίλβερ επεσήμανε πως το ΝΒΑ μοιράζεται την οργή που επικρατεί στην κοινωνία. «Θα δουλέψουμε μαζί χέρι – χέρι, για να δημιουργήσουμε προγράμματα και να “χτίσουμε” συνεργασίες σε κάθε κοινότητα του ΝΒΑ, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη ρατσιστική ανισότητα και να φέρουμε τον κόσμο κοντά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ισχυρός άνδρας του δημοφιλέστερου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο επισημαίνει, ακόμα ότι αυτή τη στιγμή ο πλανήτης πολεμά μια πανδημία η οποία επηρεάζει τις κοινότητες και τους ανθρώπους ανεξαρτήτως χρώματος: «Μας υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν πληγές στη χώρα μας που δεν έχουν κλείσει ποτέ. Ο ρατσισμός, η αστυνομική βία, η φυλετική αδικία παραμένουν κομμάτι της καθημερινότητας στην Αμερική και δεν μπορούν να αγνοηθούν. Την ίδια στιγμή, αυτοί που υπηρετούν και προστατεύουν τις κοινότητες μας με τιμή και ηρωισμό, καλούνται πάλι να απαντήσουν γι’ αυτούς που δεν το κάνουν», προσθέτει.



 


Καταλήγοντας, ο Άνταμ Σίλβερ, τονίζει ότι μαζί με τις ομάδες και τους παίκτες θα συνεχίσουν τις προσπάθειές για να προωθήσουν την ένταξη και να γεφυρώσουν τις διαφορές, μέσα από τη συλλογική δράση, την αστική δικαιοσύνη, τον ειλικρινή λόγο και τη στήριξη των οργανώσεων που δουλεύουν για δικαίωση και ισότητα.