Ενώπιον δικαστή στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο Καρλσρούης παρουσιάστηκε ο Κενάν Αγιάζ

Ενώπιον δικαστή στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στην Καρλσρούη, οδηγήθηκε το Σάββατο ο Κενάν Αγιάζ, όπου του διαβάστηκε το γερμανικό ένταλμα σύλληψης και τέθηκε υπό προδικαστική κράτηση, ενώ τέθηκε υπό ειδικά και ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, αναφέρεται σε δήλωση Τύπου από την δικηγόρο του, σύμφωνα με τον ΚυπροΚουρδικό Σύνδεσμο Αλληλεγγύης (ΚΚΣΑ).

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της δικηγόρου, Antonia von der Behrens, ο κ. Αγιάζ, προσγειώθηκε χθες το βράδυ στη Φρανκφούρτη και οδηγήθηκε σε φυλακή της Καρλσρούης, ενώ, θα μεταφερθεί σε φυλακή στο Αμβούργο γιατί πρόκειται να δικαστεί εκεί, και «πιθανότατα θα περάσει όλο τον χρόνο υπό κράτηση χωρίς καμία πραγματική πιθανότητα να αφεθεί ελεύθερος», λόγω της πολιτικής φύσης της υπόθεσης.

«Ο εισαγγελέας έχει το πολύ έξι μήνες για να του απαγγείλει κατηγορίες», όπως αναφέρεται, και το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο του Αμβούργου θα πρέπει στη συνέχεια να αποφασίσει, εάν θα αποδεχτεί τις κατηγορίες, ενώ, σημειώνεται, η κύρια δίκη θα πρέπει να ξεκινήσει εντός τριών ή τεσσάρων μηνών και θα διαρκέσει πολλούς μήνες ή και έως ένα χρόνο.

«Θεόφιλος»: Ο γιατρός διαπίστωσε ότι ο Κενάν Αγιάζ δεν ήταν ικανός να ταξιδέψει

Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος» διευκρινίζει ότι σε ειδήσεις που μεταδόθηκαν την Παρασκευή αναφερόταν ότι «ο Κενάν μεταφέρθηκε στη Γερμανία,αφού είχε δει γιατρό της επιλογής του”, αλλά παρέλειψαν να πουν ότι ο γιατρός διαπίστωσε στη γραπτή του έκθεση ότι ο αυτός δεν είναι ικανός να ταξιδέψει, διότι ενδέχεται να επιδεινωθεί η υγεία του και το πρόβλημα που έχει στη σπονδυλική στήλη και το πόδι.

Σύμφωνα με την ευρωπαική νομοθεσία, η ικανότητα να ταξιδέψει είναι αναγκαία για τον καθένα που επιβιβάζεται σε αεροπλάνο χωρίς τη θέληση του, όπως είναι μετανάστες που επιστρέφονται στις χώρες προέλευσης ή πρόσωπα υπό έκδοση, συμπληρώνει το Πολιτιστκό Κέντρο Κουρδιστάν “Θεόφιλος”.

Μπορεί Να Είναι Εικόνα Αποκομμα Εισιτηρίου Και Κείμενο

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy