Ενώπιον δικαστηρίου απολογία Δίπλαρου στις θυγατέρες Χριστόφια

  •  Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ απολογήθηκε στις θυγατέρες Χριστόφια
  • «Ψευδής, αναληθής και εσφαλμένη η δήλωση Δίπλαρου»
  • Μη υπαρκτό γεγονός ότι κόρη Χριστόφια έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό πριν το κούρεμα

 

Ψευδής, αναληθής, εντελώς ατεκμηρίωτη και εσφαλμένη είναι η αναφορά του βουλευτή του ΔΗΣΥ Ευθύμιου Δίπλαρου ότι «η κόρη του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό πριν από το κούρεμα των καταθέσεων».
Για την πιο πάνω δήλωση καταχωρήθηκε αγωγή δυσφήμισης εκ μέρους της κας Χριστίνας Χριστόφια και Μαριάννας Χριστόφια, θυγατέρων του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.
Σε δήλωση που έγινε ενώπιον δικαστηρίου την 27.10.2017 ο κ. Δίπλαρος αποδέχθηκε ότι η επίμαχη δήλωσή του «ήταν ψευδής, αναληθής, εντελώς ατεκμηρίωτη και εσφαλμένη αφού δεν βασιζόταν σε υπαρκτά γεγονότα». Απολογούμενος δε, δήλωσε ότι δεν είχε πρόθεση ή σκοπό να θίξει ή να αμφισβητήσει την εντιμότητα, τιμιότητα, ήθος και χαρακτήρα της Χριστίνας Χριστόφια και Μαριάννας Χριστόφια. Εκφράζει παράλληλα τη λύπη του και απολογείται προς τις ενάγουσες «για οποιαδήποτε ταλαιπωρία, βλάβη ή ζημιά τους προκάλεσε».

Η δήλωση αυτή κατατέθηκε ενώπιον Δικαστηρίου και διαμόρφωσε το πλαίσιο της απόφασης. Οι ενάγουσες εκπροσωπήθηκαν από το Δικηγορικό Γραφείο Ορφανίδης, Χριστοφίδης & Συνεργάτες ΔΕΠΕ και τους δικηγόρους κ. Γιώργο Χριστοφίδη, κα Χριστίνα Σιακαλλή και κ. Κυριάκο Ορφανίδη.

 

«Δεν βασιζόταν σε υπαρκτά γεγονότα»
Στη δήλωση διόρθωσης και απολογίας του, ο Ευθύμιος Δίπλαρος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι κατά την τηλεοπτική εκπομπή του Μega «Νέα Μέρα» στις 20.3.2013 «δήλωσε ανακριβώς και λανθασμένα ότι η κόρη του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό πριν 4 μήνες». Επί λέξει αναφέρεται: «Η δήλωση του εναγόμενου αυτή ήταν ψευδής, αναληθής και εντελώς ατεκμηρίωτη και εσφαλμένη αφού δεν βασιζόταν σε υπαρκτά γεγονότα.

Ο εναγόμενος δηλώνει ότι δεν είχε πρόθεση ή σκοπό να θίξει ή να αμφισβητήσει την εντιμότητα, τιμιότητα, ήθος και χαρακτήρα των εναγουσών και οι σχετικές δηλώσεις στις οποίες προέβη δεν αποτελούσαν παρά δηλώσεις ατυχείς και λανθασμένες.

Για τους πιο πάνω λόγους, ο εναγόμενος εκφράζει τη λύπη του και απολογείται προς τις ενάγουσες Χριστίνα Χριστόφια και Μαριάννα Χριστόφια για οποιαδήποτε ταλαιπωρία, βλάβη ή ζημιά τους προκάλεσε και επαναλαμβάνει πως οι όποιες επίδικες δηλώσεις ή αναφορές του δεν σκοπούσαν με κανέναν τρόπο στην αμφισβήτηση της εντιμότητας, του ήθους, την προσβολή του ονόματος οποιασδήποτε από τις θυγατέρες του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και απολογείται προς τούτο».

 

«Εν γνώσει του ότι η δήλωση ήταν ψευδής…»
Στην έκθεση απαίτησης που ετοίμασαν οι δικηγόροι των εναγουσών αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι τα δυσφημιστικά σχόλια, αναφορές, δηλώσεις του κ. Ευθύμιου Δίπλαρου έγιναν ενώ «ο ίδιος είχε εν γνώσει του ότι το περιεχόμενό τους ήταν ψευδές ή/και αναληθές». Σημειώνεται ότι η δήλωση έγινε σε ώρα με αυξημένη τηλεθέαση και ότι το ύφος των αναφορών του «δείχνει απερισκεψία ως προς τα δικαιώματα ή/και τη φήμη ή/και τα συναισθήματα των εναγουσών». Υπογραμμίζεται ότι οι δηλώσεις έγιναν σε μια περίοδο που λήφθηκαν οι αποφάσεις του Eurogroup για την απομείωση των καταθέσεων «και ήθελε να εντάξει τις ενάγουσες σε αριθμό προσώπων που είχαν προνομιακή πληροφόρηση και μετέφεραν καταθέσεις εκτός Κύπρου εν αντιθέσει με άλλους πολίτες των οποίων οι καταθέσεις θα υπόκειντο σε απομείωση».

Επισημαίνεται ακόμη ότι ο Ευθ. Δίπλαρος «προέβη στις δηλώσεις για να προκαλέσει ζημιά και/ή μίσος και απέχθεια στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και στα πρόσωπα της οικογένειάς του, ειδικότερα στις δύο του κόρες». Στην έκθεση σημειώνεται ακόμη ότι οι αναφορές και δηλώσεις Δίπλαρου άφησαν να νοηθεί ότι οι θυγατέρες του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας ενήργησαν σε βάρος των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας ή ότι έτυχαν προνομιακής μεταχείρισης σε σύγκριση με άλλους πολίτες που είχαν καταθέσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Μαρίνα Κουμάστα

To βίντεο με τα ψεύδη του κ. Δίπλαρου:

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.