Ενώπιον Δικαστηρίου δύο πρόσωπα για τα επεισόδια στο Ανόρθωση-Ομόνοια – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας η υπόθεση για την οχλαγωγία στον αγώνα Ανόρθωση – Ομόνοια και δύο πρόσωπα, ένας 32χρονος και ένας 36χρονος αποκλείστηκαν με προσωρινό διάταγμα από τους αθλητικούς χώρους. Η ακρόαση ορίστηκε για τις 11 Φεβρουαρίου.

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι ενώπιον Δικαστηρίου οδηγήθηκαν σήμερα, δύο άτομα, άντρες ηλικίας 32 και 36 ετών, για εκδίκαση της υπόθεσης οχλαγωγίας, που σημειώθηκε στην περιοχή του σταδίου «Αντώνης Παπαδόπουλος, όπου το περασμένο Σάββατο, διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ και ΟΜΟΝΟΙΑ.

Το Δικαστήριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για άμεση καταχώρηση και εκδίκαση της υπόθεσης και αφού στους 32χρονο και 36χρονο απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, για τους σκοπούς της δικαστικής διαδικασίας, το Δικαστήριο εξέδωσε προσωρινό διάταγμα αποκλεισμού τους από τους αθλητικούς χώρους. Ορισε δε την επόμενη ημερομηνία ακρόασης, στις 11/02/2022, όταν και αυτοί αναμένεται να απαντήσουν στις κατηγορίες που τους έχουν προσαφθεί.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 32χρονος και 36χρονος, αναφέρεται στην αστυνομία, «αφορούν και στη συμμετοχή τους στην οχλαγωγία, στην πρόκληση ζημιάς σε περιουσία και στην επίθεση εναντίον μελών της Αστυνομίας, με τον 32χρονο να φέρεται να είχε στην κατοχή του επικίνδυνο αντικείμενο και να συμμετείχε στον πετροβολισμό κατά μελών της Αστυνομίας που είχαν επέμβει για καταστολή της οχλαγωγίας, ενώ ανάμεσα στα πρόσωπα που μετείχαν στην οχλαγωγία φέρεται να ήταν και ο 36χρονος».


Όπως προστίθεται, τα δύο πρόσωπα είχαν συλληφθεί από μέλη της Αστυνομίας, βάσει δικαστικών ενταλμάτων, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, ο πρώτος χθες Δευτέρα και ο δεύτερος νωρίτερα το πρωί σήμερα. Με την ολοκλήρωση των ανακρίσεων που αφορούν στους ιδίους, αυτοί οδηγήθηκαν για εκδίκαση της υπόθεσης, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Παράλληλα, η Αστυνομία συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης οχλαγωγίας, έχοντας προχωρήσει και στη δημοσίευση φωτογραφιών άλλων δύο προσώπων, τα οποία και αναζητούνται.

Τις εξετάσεις συνεχίζει το ΤΑΕ Λάρνακας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.