Ενώπιον Δικαστηρίου σήμερα οι πέντε συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Σίγμα και Προεδρικό

Έλα στο Google News

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας στις 11 το πρωί θα οδηγηθούν οι πέντε συλληφθέντες για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα και έξω από το Προεδρικό, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται πως χθες το απόγευμα σε ογκώδη συγκέντρωση έξω από το προεδρικό μέγαρο οι συγκεντρωθέντες απαίτησαν την κατάργηση του safepass, το οποίο χαρακτήρισαν παράνομο και αντισυνταγματικό, δέσμευση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, των κομμάτων και των εργοδοτών ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός καθώς και να σταματήσει ο διαχωρισμός των πολιτών σε ανεμβολίαστους και μη. Ζήτησαν επίσης να μην χρεώνεται το rapid test.

Ομάδα κουκουλοφόρων μετέβη στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος Δίας όπου προκάλεσαν επεισόδια και καταστροφές ενώ ήταν σε εξέλιξη το δελτίο ειδήσεων του Σίγμα. Παραβίασαν την πύλη του συγκροτήματος, προκάλεσαν ζημιές και έκαψαν οχήματα του συγκροτήματος και εργαζομένων, έσπασαν τζάμια και κατέστρεψαν περιουσιακά στοιχεία του συγκροτήματος. Στη συνέχεια επέστρεψαν στο προεδρικό μέγαρο όπου έριξαν πέτρες και μολότοφ με την αστυνομία να απαντά με δακρυγόνα.

Η Αστυνομία αναζητεί δέκα πρόσωπα, οι φωτογραφίες των οποίων δημοσιεύονται, με σκοπό την αναγνώριση και τον εντοπισμό τους.

Episodia Dias Sigma 15 Scaled

Την ίδια ώρα η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των πέντε προσώπων, ενώ συνεχίζεται η αξιολόγηση μαρτυρικού υλικού για την ταυτοποίηση και άλλων προσώπων που συμμετείχαν σε αυτά.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και των συλλήψεων τραυματίστηκαν 12 μέλη της Δύναμης, από τα οποία τα επτά επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο.

Episodia Dias Sigma 1 Scaled

Ήδη έχει οριστεί ενισχυμένη ανακριτική ομάδα από το ΤΑΕ Λευκωσίας με σκοπό την πλήρη διερεύνηση των επεισοδίων και την προσαγωγή όσων ευθύνονται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Episodia Dias Sigma 2 Scaled

Η Αστυνομία καλεί  οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των συγκεκριμένων προσώπων, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λευκωσίας στο τηλέφωνο 22-802222 ή με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό ή με τη Γραμμή του Πολίτη στο τηλέφωνο 1460.

Episodia Dias Sigma 3 Scaled Episodia Dias Sigma 4 Scaled Episodia Dias Sigma 5 Scaled

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.