Ενώπιον Κακουργιοδικείου αρχές Γενάρη η απάτη μισού εκατομμυρίου στη «Βασιλική Γη»

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας παραπέμφθηκαν χθες οι έξι κατηγορούμενοι για την απάτη μισού εκατομμυρίου ευρώ στον αγροτικό συνεταιρισμό «Βασιλική Γη» στην ορεινή Λάρνακας. Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 10 Ιανουαρίου 2023 με την απαγγελία των κατηγοριών και ανάλογα με τις απαντήσεις, θα προγραμματιστεί ακροαματική διαδικασία ή όχι.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν μεγάλο και βαρύ κατηγορητήριο, αφού βαρύνονται συνολικά με 189 κατηγορίες!

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται ο πρώτος συλληφθείς, διευθυντής της εταιρείας «Βασιλική Γη», με τον οποίο άνοιξε ο χορός των συλλήψεων για κλοπή μισού εκατομμυρίου ευρώ από τα ταμεία της εταιρείας και άλλα πέντε πρόσωπα που συνελήφθησαν σε κατοπινό στάδιο.

Είναι αντιμέτωποι με σοβαρότατες κατηγορίες που επισύρουν πολυετείς ποινές φυλάκισης, αφού μεταξύ άλλων κατηγορούνται για κλοπή, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστών εγγράφων, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ υπάρχουν και κατηγορίες που σχετίζονται με απειλές.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 11 Ιουλίου 2022 με τη σύλληψη του 31χρονου διευθυντή της εταιρείας «Βασιλική Γη Δημόσια Λτδ», ο οποίος βρέθηκε με χειροπέδες μετά από λογιστικό έλεγχο που έδειξε ότι φέρεται να οικειοποιήθηκε τεράστιο χρηματικό ποσό εκδίδοντας λευκές επιταγές που του παραχωρούσε η εταιρεία για σκοπούς πληρωμών στο όνομά του.

Το ποσό της υπεξαίρεσης είναι μισό εκατομμύριο ευρώ, το οποίο προκύπτει από φερόμενη οικειοποίηση περισσότερων από 80 επιταγών της εταιρείας.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.