Ενώπιον κυπριακού δικαστηρίου δύο Ρώσοι για παράνομη μεταφορά χρημάτων

Μήνυση από ρωσική κρατική τράπεζα σε βάρος δύο Ρώσων με κυπριακά διαβατήρια

Έλα στο Google News

Στο εδώλιο του Eπαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού θα βρεθούν την Τρίτη δύο Ρώσοι αδελφοί, οι Ντμίτρι και ο Αλεξέι Άνανιεφ, έπειτα από κατάθεση μήνυσης από κρατική ρωσική τράπεζα, η οποία ισχυρίζεται ότι διέπραξαν παράνομη μεταφορά χρημάτων ύψους 267 εκ. ευρώ από τις ρωσικές τράπεζες Promsvyazbank (PSB) και Avtovazbank (AVB).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Financial Mirror (01/04), η υπόθεση είναι ορισμένη για ακρόαση στις 6 του μηνός στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, καθώς τα δύο αδέλφια, αλλά και οι σύζυγοί τους, έχουν λάβει κυπριακή ιθαγένεια κατά το 2017 μέσω του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος (ΚΕΠ).

Το δημοσίευμα φιλοξενεί επίσης δηλώσεις του συμβούλου του Δικηγορικού Γραφείου Σκορδής, Παπαπέτρου & Σία, ο οποίος τονίζει ότι η υπόθεση αυτή θα δοκιμάσει την προθυμία των κυπριακών δικαστηρίων να ασκήσουν τις εξουσίες τους και να παρέχουν ένδικα μέσα για να βοηθήσουν τις ρωσικές τράπεζες να ανακτήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι ο Ντμίτρι Άνανιεφ και η σύζυγός του, Λιουντμίλα, «αγόρασαν κυπριακή υπηκοότητα το 2017 –μόλις έξι μήνες πριν από την κατάρρευση της Promsvyazbank. Λίγο αργότερα, οι αδελφοί ενημερώθηκαν για την επιθεώρηση της Promsvyazbank από τη ρωσική Κεντρική Τράπεζα, η οποία την οδήγησε στην προσωρινή διαχείριση της PSB.

Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι τον Δεκέμβριο του 2017 η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας επέβαλε προσωρινή διαχείριση στην Promsvyazbank και στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι είχε βρει παράνομες συναλλαγές. Η νέα διοίκηση της PSB ζητά αποζημίωση από πρώην ιδιοκτήτες για τη ζημιά που υπέστη λόγω κακοδιαχείρισης.

Κωστής Πιτσιλλούδης

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.