Ενώπιον του ΣΑ του ΟΗΕ το θέμα των δημοψηφισμάτων στις τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας

Στις δέκα το βράδυ το ζήτημα των δημοψηφισμάτων θα εξεταστεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ θα προηγηθεί συζήτηση, μετά από ρωσικό αίτημα, για τις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΣΤΡΑ στη Νέα Υόρκη δεν αναμένεται να υιοθετηθεί οποιοδήποτε ψήφισμα που να καταδικάζει την απόφαση αφού η Ρωσία θα ασκήσει βέτο στο σχετικό ψήφισμα που συνέταξαν Ηνωμένες Πολιτείες και Αλβανία.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τοποθετήσεις των εκπροσώπων της Κίνας και της Ινδίας και όπως εκτιμούν διπλωματικοί κύκλοι, το Πεκίνο αναμένεται να τηρήσει αποχή σε περίπτωση ψηφοφορίας.

Όπως δήλωσε η Αμερικανίδα Μόνιμη αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο κι άλλες χώρες αναμένεται να υποβάλουν σχεδόν πανομοιότυπο ψήφισμα ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ εκεί όπου φαίνεται ότι θα εγκριθεί με μεγάλη πλειοψηφία, καλώντας τη Ρωσία να αποσύρει τον κατοχικό της στρατό από την Ουκρανία.

Ήδη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατήγγειλε ήδη τις προσαρτήσεις, τις χαρακτήρισε ως παράνομες και όπως είπε, δεν έχουν θέσει στο σύγχρονο κόσμο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.