Ενώπιον της Επ. Παιδείας τα δίδακτρα στα αγγλόφωνα προγράμματα των δημοσίων πανεπιστημίων

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η εισαγωγή διδάκτρων, ο τρόπος εισδοχής και οι αμοιβές των καθηγητών είναι τα σημαντικά ζητήματα των κανονισμών για τα αγγλόγλωσσα προγράμματα στα δημόσια Πανεπιστήμια για τα οποία άνοιξε η συζήτηση στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.

Ο προεδρεύων της Επιτροπής Παιδείας Χρύσανθος Σαββίδης, δήλωσε ότι η Επιτροπή αναμένει τεκμηριωμένη μελέτη για το ύψος των διδάκτρων ανά κλάδο και για τον τρόπο εισδοχής φοιτητών σημειώνοντας ότι όλα τα πανεπιστήμια τάσσονται υπέρ της διεθνοποίησης τους.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστόφιας ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του ότι τάσσεται κατά των κανονισμών για τα δίδακτρα επισημαίνοντας ότι εάν εγκριθούν, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για επιβολή διδάκτρων για όλα τα προγράμματα των δημοσίων Πανεπιστημίων. Τόνισε ότι το ΑΚΕΛ επιθυμούμε την διεθνοποίηση των πανεπιστημίων χωρίς να αλλοιώσει τον χαρακτήρα τους.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Κάρουλλας, ανέφερε ότι πρέπει να γεφυρωθούν οι διαφορές ώστε να προχωρήσει η λειτουργία των αγγλόφωνων προγραμμάτων αφού η διεθνοποίηση των πανεπιστημίων έχει πολλαπλά οφέλη οικονομικά όσο και στο ότι ενδυναμώνονται οι δυνατότητες της Κύπρου στην έρευνα και την απόκτηση δεξιοτήτων.

Στο μεταξύ σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, το νομοσχέδιο για το Υφυπουργείο Πολιτισμού θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια στις 17 Μαρτίου. Παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα της ένταξης ή όχι του Τμήματος Αρχαιοτήτων στο Υφυπουργείο Πολιτισμού.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.