Ενώπιον της Κοιν. Επιτροπής Γεωργίας οι επιπτώσεις της πανδημίας στους αγρότες και τα μέτρα στήριξης

Συνέρχεται στις 9.00, εκτάκτως, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας για να συζητήσει τις επιπτώσεις που επέφεραν τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας στον αγροτικό κόσμο και τα μέτρα που λαμβάνονται από την Κυβέρνηση προκειμένου να στηριχθεί η γεωργοκτηνοτροφία.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας Άντρος Καυκαλιάς η Επιτροπή θα συζητήσει και το νομοσχέδιο, για σφαγή ζώων με βάση τα λατρευτικά ήθη, που στοχεύει ώστε να στηριχθούν οι αιγοπροβατοτρόφοι από τη μια και να ικανοποιηθεί από την άλλη ένα πάγιο αίτημα της εβραϊκής κοινότητας. Η δυνατότητα για σφαγή ζώων με βάση τα λατρευτικά ήθη, παρέχεται προσωρινά με ισχύ από την ημέρα δημοσίευσης του νόμου στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης μέχρι το τέλος του 2020.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Καυκαλιάς εφόσον θα συνέλθει η Επιτροπή, θα συζητήσει επίσης με τη διαδικασία του κατ΄επείγοντος το νομοσχέδιο, ώστε, εφόσον η Ολομέλεια της Βουλής στην προσεχή της συνεδρία αποφασίσει έτσι, να μπορεί το νομοσχέδιο να ψηφιστεί κατεπειγόντως σε νόμο.

Στη συνεδρία της Επιτροπής που θα συνέλθει μέσω τηλεδιάσκεψης θα συμμετέχει και ο Υπουργός ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.