Την ερχόμενη Παρασκευή το νομοσχέδιο για το Εθνικό Ταμείο Επενδύσεων Υδρογονανθράκων θα οδηγηθεί ενώπιον της Ολομέλειας για ψήφιση.

Η βασική φιλοσοφία θα στηρίζεται στο νορβηγικό μοντέλο, με βάση το οποίο, οι επενδύσεις θα χρησιμοποιούνται κυρίως για τις επόμενες γενιές, αλλά και ένα μέρος θα χρησιμοποιηθεί για τα δημόσια οικονομικά.

Στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμία πρόνοια για ποσοστά σε ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους και όλα τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για όλους τους νόμιμους κατοίκους του νησιού.

Τα κόμματα αναμένεται να καταθέσουν τις τροπολογίες, κατά την συνεδρία της Ολομέλειας.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε ότι το κόμμα του, θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, υποδεικνύοντας ότι το Νορβηγικό μοντέλο θεωρείται διεθνώς ως ένα από τα καλύτερα.

Ωστόσο, είπε, έχουν επιφυλάξεις για τον οργανισμό, ο οποίος θα διαχειρίζεται το ταμείο και θα καταθέτουν τροπολογίες στην Ολομέλεια.

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας εξέφρασε την διαφωνία του, με την προωθούμενη φιλοσοφία του Ταμείου Υδρογονανθράκων, το οποίο βασίζεται στο νορβηγικό μοντέλο. Είναι λάθος είπε, η διασύνδεση των εσόδων του Ταμείου Υδρογονανθράκων, με το δημόσιο χρέος και την αποπληρωμή του.

Ο πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει την ένταξη της κοινωνικής πολιτικής και στέγασης, από τα έσοδα των υδρογονανθράκων. Δηλαδή να υπάρχει πρόνοια, για συγκεκριμένο ποσοστό καθώς και πρόνοια για προώθηση περιβαλλοντικών έργων.

Μας έχεις Like στο Facebook ;