Ενώπιον της Βουλής η αναπομπή του νόμου για έλεγχο εργασίας κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα

Φωτογραφία αρχείου

Στη σημερινή Ολομέλεια της Βουλής οδηγείται η αναπομπή του νόμου, που είχε ψηφίσει στις 3 Νοεμβρίου η Βουλή και προνοεί έλεγχο της ανάληψης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα από πρώην κρατικούς αξιωματούχους και δικαστές.

Χθες οι βουλευτές της Επιτροπής Θεσμών, αποφάσισαν ομόφωνα να εισηγηθούν την απόρριψη της αναπομπής του νόμου από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Η διαφωνία που προέκυψε μεταξύ νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας αναφορικά με την τροποποίηση του νόμου που θέτει περιορισμούς στην ιδιωτική απασχόληση των δικαστών, του Γενικού Εισαγγελέα και του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, τα πρώτα δυο χρόνια από την αφυπηρέτησή τους οδηγείται στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Οι δικαστές του Ανωτάτου θα κληθούν να αποφασίσουν κατά πόσο η Βουλή ορθά θα ψηφίσει την τροποποίηση στην κείμενη νομοθεσία που υποχρεώνει τους δικαστές, τον Γενικό Εισαγγελέα και τον βοηθό Γενικό Εισαγγελέα για τα πρώτα δυο χρόνια από την αφυπηρέτησή τους να αποτείνονται και να ζητούν την έγκριση της Ειδικής Τριμελούς

Επιτροπής, η οποία θα αποφασίζει κατά πόσο μπορούν ή όχι να αναλάβουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα, αφού πρώτα αποκαλύψουν τον εργοδότη τους και τα καθήκοντα που θα εκτελούν.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.