Ενώπιον της Βουλής η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για τους εκπαιδευτικούς αορίστου χρόνου

Στην Ολομέλεια της Βουλής οδηγείται σήμερα η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για τους εκπαιδευτικούς αορίστου χρόνου.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι με την πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ διασφαλίζεται η εξομοίωση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, όσον αφορά συνταξιοδοτικά δικαιώματα και άδειες.

Ανέφερε επίσης ότι οι εκπαιδευτικοί αορίστου χρόνου έχουν πολύ λιγότερα δικαιώματα, σε σχέση με την νομοθεσία που υπάρχει και αφορά όλους τους άλλους αορίστου χρόνου εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα.

Την ίδια ώρα, ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ότι αν υπάρχει μια αντισυνταγματικότητα, είναι η άνιση μεταχείριση που υπάρχει αυτή τη στιγμή μεταξύ αορίστου χρόνου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου είπε ότι η πρόταση του ΑΚΕΛ επιλύει και εξισορροπεί μια κατάσταση πραγμάτων.

Όπως ανέφερε, αναβαθμίζει την υποβαθμισμένη θέση των εκπαιδευτικών τηρώντας την ίση μεταχείριση με τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους.

Ανέφερε ακόμα ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ θα αποφασίσει σήμερα ποια θα είναι η τοποθέτησή τους ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής το απόγευμα.

Επίσης ο κ. Λεωνίδου ανέφερε ότι πριν από 4 χρόνια είχε καταθέσει ο ίδιος πρόταση νόμου με στόχο να έκλεινε οριστικά το κεφάλαιο αορίστου χρόνου εκπαιδευτικοί.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy