Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης τους οδηγούνται το πρωί τέσσερα πρόσωπα για υπόθεση απάτης με άστεγους και απόσπασης 35 χιλιάδων ευρώ από το κράτος.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ο 46χρονος πρόεδρος κινήματος για τους άστεγους, ο 57χρονος ιδιοκτήτης ξενοδοχείου και ο 66χρονος υπάλληλός του καθώς και ο 75χρονος που φέρεται να δήλωσε ψευδώς πως ήταν άστεγος και διέμενε σε κλουβί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ηλικιωμένος φέρεται να παρακινήθηκε από τον 46χρονο να αναφέρει σε βιντεογραφημένη ανάρτηση, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, πως διέμενε σε κλουβί. Μετά από εξετάσεις από λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας, διαπιστώθηκε ότι ο 75χρονος δεν ήταν άστεγος αλλά διέμενε σε κανονική κατοικία.

Η καταγγελία έγινε από λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας Λεμεσού, ύστερα από υποψίες ότι το κράτος πλήρωνε συγκεκριμένο ξενοδοχείο για τη στέγαση και σίτιση αστέγων οι οποίοι ωστόσο το είχαν εγκαταλείψει.

Οτιδήποτε περιέρχεται στην αντίληψη των Υπηρεσιών Κοινωνικής ευημερίας γίνεται αμέσως αναφορά στην αστυνομία, ανέφερε η διευθύντρια του Γραφείου Κοινωνικής Ευημερίας Μαρία Κυρατζή σχετικά με την υπόθεση απάτης με τους άστεγους.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ αρκέστηκε να δηλώσεις ότι η διερεύνηση και η κατάδειξη αν πρόκειται για αδίκημα αφορά την αστυνομία.